Franse inlichtingendiensten waarschuwden voor ‘catastrofaal lek’ uit lab in Wuhan

Elf jaar voor de bouw van het Wuhan Instituut voor Virologie waarschuwden de Franse inlichtingendiensten Parijs al voor een ‘catastrofaal lek’ uit het Chinese laboratorium.

In 2004 negeerde Brexitonderhandelaar Michel Barnier, indertijd de Franse minister van Buitenlandse Zaken, deze waarschuwingen en gaf hij toestemming voor de bouw van het lab.

De Franse inlichtingendiensten waarschuwden bovendien dat Parijs de controle over het lab zou kunnen verliezen en dat Peking er biowapens zou kunnen maken, schrijft de Daily Mail.

Franse connecties

In 2015, toen het laboratorium openging, werden die zorgen bewaarheid. De Franse architecten van het project werden door de Chinese Communistische Partij buitengesloten. Vijftig Franse wetenschappers die de Chinezen zouden helpen om het laboratorium op te starten, reisden nooit af naar China.

De betrokkenheid van Barnier kwam aan het licht tijdens een onderzoek naar de Franse connecties met het lab, waar volgens velen het nieuwe coronavirus is ontsnapt.

Toenmalig president van Frankrijk Jacques Chirac drong na de Sars-uitbraak aan op de bouw van het Wuhan-instituut.

De regering van Chirac zag de bouw van het lab als een mogelijkheid om de banden met China te versterken, ondanks waarschuwingen van de Franse inlichtingendiensten.

Extreem gevaarlijk

“Wat je moet begrijpen, is dat een P4-laboratorium een soort nucleaire verwerkingsfabriek is,” zei een bron. “Het is een bacteriologische atoombom. De virussen die er getest worden, zijn extreem gevaarlijk.”

Alain Merieux, de Franse miljardair die nauw betrokken was bij de bouw, verliet het project in 2015. “Ik laat het aan China over, ook al is het ontwikkeld met steun van Frankrijk,” zei hij.

Topje van de ijsberg

Shi Zhengli, de ‘vleermuisvrouw’ die in het Wuhan Instituut voor Virologie experimenteerde met coronavirussen die mensen kunnen besmetten, heeft daarnaast gezegd dat ‘het coronavirus slechts het topje van de ijsberg’ is.

“Als we de mensheid willen beschermen en een volgende uitbraak van een besmettelijk virus willen vermijden, moeten we de onbekende virussen die we al ontdekt hebben, leren kennen,” zei ze in een interview met de Chinese staatsomroep CGTN.

Chinese Lab with Checkered Safety Record Draws Scrutiny over COVID ...

[Zero HedgeviaDaily Mail]

Vond je deze info goed? Denk er dan aan het op je social media te delen

© Copyright (c) NineForNews.nl

NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zondag 23 juni 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers