Gibraltar (100% gevaccineerd) gelast kerst af vanwege exponentiële stijging ‘besmettingen’

Gibraltar heeft de kerstfestiviteiten afgelast vanwege een ‘exponentiële’ stijging van de coronagevallen. Dat terwijl de hele volwassen bevolking volledig is gevaccineerd.

Het Brits overzees gebied, ook wel ‘de meest gevaccineerde plek op aarde’ genoemd, heeft een vaccinatiegraad van 118 procent omdat ook volledig gevaccineerde Spanjaarden er elke dag naartoe reizen voor hun werk.

De minister van Volksgezondheid liet weten dat het aantal mensen dat positief is getest op corona de afgelopen dagen ‘drastisch is toegenomen’.

Bijna zes maanden

Samantha Sacramento sprak van een ‘exponentiële’ stijging. De afgelopen zeven dagen werden er gemiddeld 56 gevallen per dag geregistreerd. Dat waren er in september minder dan 10 per dag.

De autoriteiten van Gibraltar hebben mensen ‘dringend’ geadviseerd om geen feestjes te geven. Daarnaast zijn officiële kerstvieringen afgelast.

Alle inwoners zijn al bijna zes maanden volledig gevaccineerd en het dragen van een mondkapje was gedurende die periode verplicht in onder meer het openbaar vervoer en winkels.

Ook andere landen

Momenteel krijgen kinderen vanaf vijf jaar een prik en worden boostervaccins uitgerold voor 40-plussers.

Ook andere landen met hoge vaccinatiegraden kampen met een besmettingspiek. In Singapore, waar 94 procent van de bevolking is ingeënt, steeg het aantal gevallen en doden eind oktober naar recordhoogte.

En in Ierland, waar ongeveer 92 procent van de volwassenen volledig is gevaccineerd, is het aantal coronagevallen en -doden sinds augustus pakweg verdubbeld.

[Summit News]

virus4236426

© Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer
 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 16 juli 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Forum updates

  • Geen berichten om weer te geven.

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers