Goed nieuws voor de rokers: nicotine lijkt te beschermen tegen corona

Uit een onderzoek, gepubliceerd in het Britse wetenschappelijke tijdschrift The Lancet, blijkt dat rokers minder vaak worden besmet met het coronavirus. Ben Everse, eigenaar van een tabakswinkel in Sas van Gent, viel ook al zoiets op. "De personen die ik ken die besmet waren, zijn allemaal niet-rokers."

Het was de afgelopen weken constant het gesprek van de dag in de winkel van Ben Everse. 'Waarom zijn er zo weinig rokers besmet met het coronavirus?', dacht hij. Nu blijkt dat het daadwerkelijk ook zo is, is Everse zeker niet verrast. "Ik heb ook nog nooit een griepje gehad en ik rook al sinds mijn veertiende."

Smoking advert

Nicotinepleisters

De onderzoekers denken dat rokers minder vatbaar voor het virus zijn doordat nicotine zich hecht aan dezelfde receptoren in je neus die het virus ook nodig heeft om de cellen binnen te dringen. Ondertussen wordt er door Franse onderzoekers gekeken of nicotinepleisters beschermen tegen het oplopen van het virus.

In de winkel van Ben Everse is het laatste weken alles behalve rustig geweest. Het aantal klanten bij hem is de laatste weken zelfs verdubbeld. Toch denkt hij niet dat door dit nieuws meer mensen gaan roken. "Meer rokers zal waarschijnlijk niet gaan gebeuren, maar ik denk wel dat er minder mensen gaan stoppen nu ze dit gehoord hebben", vertelt Everse.

De uitkomst voor het onderzoek is volgens de Engelse wetenschappers geen reden om te gaan of blijven roken. De negatieve gevolgen van roken op de gezondheid staan vast, zeggen de onderzoekers.

© Signs of Times

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 03 oktober 2023

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers