Goh. Coronasceptische president Tanzania sterft, opvolger draait coronabeleid snel terug

De nieuwe president van Tanzania is van plan een panel van experts te vormen dat haar moet gaan adviseren over het coronabeleid, schrijft Bloomberg. Ze draait het beleid van haar voorganger, die weigerde mee te gaan in de coronahysterie, terug.

“We kunnen onszelf niet isoleren als een eiland,” zei president Samia Suluhu Hassan, die verbonden is aan het World Economic Forum. “We kunnen niet alles aannemen uit het buitenland, maar we kunnen ook niet alles afwijzen.”

Haar voorganger John Magufuli, die afgelopen maand is overleden, was fel tegen mondkapjes en weigerde vaccins in te kopen. Zijn regering stopte in mei vorig jaar al met het publiceren van coronacijfers. De WHO riep het land op van koers te veranderen.

Vergiftigd

Hassan zei dat de corona-aanpak van haar regering ‘gebaseerd zal zijn op de wetenschap’ en dat ze mogelijk de besmettingscijfers weer gaat bijhouden. Dorothy Gwajima, een groot voorstander van het beleid van Magufuli, blijft minister van Volksgezondheid. Een nieuwe minister van Buitenlandse Zaken moet de betrekkingen met onder andere de Verenigde Staten verbeteren.

Afgelopen maand overleed Magufuli onverwachts aan een hartaanval. Een hoge overheidsfunctionaris beweerde dat hij vergiftigd is. Magufuli haalde het wereldnieuws toen hij een aantal monsters, waaronder geit en papaja, liet testen op corona. Toen de tests positief uitvielen, verbood hij de testkits en stelde hij een onderzoek in.

Hetzelfde lot

In februari schreef de krant The Guardian nog dat het tijd was om de president van Tanzania ‘te beteugelen’. Ook de Council on Foreign Relations vond dat hij het veld moest ruimen.

Magufuli onderging hetzelfde lot als Pierre Nkurunziza, de ex-president van Burundi. Die weigerde het spelletje mee te spelen en gooide de WHO-delegatie het land uit, waarna hij plotseling stierf aan een ‘hartaanval’ of ‘corona’. De nieuwe president draaide het coronabeleid onmiddellijk terug.

mondkapje3936

© Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 16 juli 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Forum updates

  • Geen berichten om weer te geven.

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers