Het aantal besmettingen in Texas daalt na opheffen Lockdown en maskerplicht

De COVID-cijfers van Texas dalen voor de 17e opeenvolgende dag na de 100% heropening van de staat door gouverneur Abbott en de opheffing van het maskermandaat – een zet die Biden “Neanderthaler-denken’ noemde.

COVID-19-gevallen en ziekenhuisopnames blijven een neerwaartse trend vertonen, meer dan twee weken nadat de staat de maskermanplicht heeft geschrapt en bedrijven weer op volle kracht mochten opengaan, meldt The Daily Mail.

Op zaterdag bereikte het zevendaagse COVID-positiviteitspercentage in Texas een historisch dieptepunt van 5,27 procent, terwijl het aantal ziekenhuisopnames daalde tot het laagste niveau sinds oktober, volgens de laatste gegevens van de staat.

De staat registreerde 2.292 nieuwe gevallen van coronavirus, ongeveer 500 minder dan vorige week, en 107 nieuwe sterfgevallen.

Het aantal mensen dat met het coronavirus in het ziekenhuis is opgenomen, is gedaald tot 3.308.

Het laatste cijfer betekent een aanzienlijke daling van het aantal ziekenhuisopnames in de staat, die in januari gedurende een paar dagen de 14.000 had overschreden.

De daling komt 17 dagen nadat de Republikeinse gouverneur Greg Abbott een einde maakte aan het staatsbrede maskermandaat en andere COVID-19 veiligheidsmaatregelen.

Abbott kondigde zaterdag op twitter de vooruitgang van de staat aan en zei:

“Vandaag heeft Texas een historisch laagterecord bereikt voor het 7-dagen Covid-positiviteitspercentage: 5.27%. Het is minder dan 6% voor 5 dagen en minder dan 10% voor een hele maand.

Covid ziekenhuisopnames zijn opnieuw gedaald – nu op het laagste niveau sinds 3 oktober. Vaccinaties blijven snel toenemen.

Een jaar na de crisis zijn zowel politici als gewone Amerikanen moe geworden van regels die bedoeld zijn om de verspreiding van COVID tegen te gaan en die hun middelen van bestaan hebben geschaad.

Abbott kreeg eerder deze maand harde kritiek van Democraten nadat hij waarschuwingen om de COVID-19-beperkingen niet te versoepelen in de wind had geslagen en bedrijven had toegestaan gewoon door te werken.

Tot zijn grootste critici behoorde president Joe Biden, die de maatregel afdeed als een “Neanderthaler-denken” en waarschuwde dat het een “grote vergissing” zou zijn.

Biden en leden van zijn regering hebben Amerikanen gesmeekt om maskers te dragen en sociaal op afstand te blijven terwijl de bevolking van het land zich laat inenten tegen COVID-19.

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:

16 Amerikaanse staten stoppen Corona maatregelen. Einde aan Lockdowns en maskerplicht

DissidentNL
 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 26 september 2023

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers