‘Hugo de Jonge, u maakt zich hoogstpersoonlijk schuldig aan het afbrokkelen van de democratische rechtsstaat’

Het coronadebat mondde woensdag uit in een harde aanvaring tussen Kamerlid Wybren van Haga en minister Hugo de Jonge. De FVD’er stelde vragen over de sterfgevallen die zijn gemeld vlak na toediening van het coronavaccin. De Jonge ging daar niet inhoudelijk op in. Hij beschuldigde Van Haga van ‘paniek zaaien’ en ‘het verspreiden van nepnieuws’. Hij liet het Kamerlid bovendien niet uitspreken.

Op social media haalde hij ook uit naar de partij van Van Haga. “Keer op keer verspreidt Forum voor Democratie doelbewust nepnieuws, foutieve informatie, complottheorieën. Dat is niet zonder gevaar. Het kan de test- en vaccinatiebereidheid ondermijnen en daarmee de volksgezondheid schaden. Dus stop daarmee!” aldus De Jonge.

hugodejonge

Veel kritiek

Forum reageerde: “Een minister die in alle opzichten faalt, maar oppositiepartijen de maat neemt: die is ongeschikt. Niets ondermijnt het draagvlak voor het kabinetsbeleid meer dan Hugo’s eigen incompetentie. Nederland heeft bijna de strengste lockdown, maar zonder enige twijfel de zwakste minister.”

Zijn optreden kwam hem op veel kritiek te staan. Zo schrijft Ghislen Nysten, tot voor kort fractievoorzitter van de VVD in de gemeente Beek: “Hugo de Jonge, u maakt zich hier hoogstpersoonlijk schuldig aan het afbrokkelen van de democratische rechtsstaat. Sinds wanneer is het stellen van vragen verspreiding van nepnieuws? Sinds wanneer laten wij elkaar niet uitspreken in het huis van de democratie?”

Ontmenselijking

Nysten legde onlangs zijn fractievoorzitterschap neer omdat hij zich ‘niet langer met een zuiver geweten in de spiegel kan aankijken, wetende dat de VVD grotendeels verantwoordelijk is voor de ontmenselijking die momenteel plaatsvindt’.

“Ik kan me als VVD’er niet inbeelden waarom jij, als je ook maar enig belang hecht aan vrijheid en democratie, dit beleid ten uitvoer brengt. Jij en andere leden van het kabinet doen alsof jullie neuzen bloeden. Wetenschappers en zelfs rechters die het beleid in twijfel trekken, worden terzijde geschoven, vreedzame protesten worden met grof politiegeweld uit elkaar geslagen en hardwerkende mensen worden in hun eigen woonkamer beschuldigd van opruiing,” schreef hij in een open brief aan premier Rutte.

4.8 46 stemmen

Beoordeel dit artikel

© Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 16 juli 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Forum updates

  • Geen berichten om weer te geven.

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers