Huisarts legt waanzin bloot: ‘Mensen zijn een pak zieker van griep dan van corona’

Heb je griep, een verkoudheid of corona? “Wat heel typisch is aan griep is dat het je overvalt. Het komt van het Franse woord ‘gripper’, overvallen, je vastpakken,” zei huisarts Filip Charlier van huisartsenpraktijk Binkom in het Belgische Lubbeek in gesprek met ROBtv.

“Van het ene op het andere moment heb je hele hoge koorts, spierpijn, algemeen onwelzijn, wat we bij omikron minder zien,” voegde de huisarts toe. Hij zei dat je wel wat koorts kunt krijgen en wat kunt snotteren. “De mensen zijn gewoon een pak zieker van griep dan van corona,” benadrukte Charlier.

Vergelijkbaar en zelfs lager

Uit vrijgegeven Wob-documenten blijkt dat het ministerie van Volksgezondheid in juni 2020 al constateerde dat de oversterfte medio 2020 vergelijkbaar en zelfs lager was dan in het griepseizoen 2017-2018, merkte data-analist Daniël van der Tuin op. Een ambtenaar constateerde dat de allerzwaksten iets eerder dan gebruikelijk zijn overleden.

De reactie van toenmalig zorgminister De Jonge was: “Dit zal zeker meespelen, maar is ook niet per se logisch voor de gehele groep. Zou er niet ook een element meespelen dat andere infectieziekten nu minder kans krijgen? Wie zou dat nader kunnen duiden? Wil het graag snappen.”

Rond die tijd was er ook een technische briefing waarin nog eens bevestigd werd dat de oversterfte gelijk lag. Het enige verschil was dat de coronagolf negen weken duurde en de griepgolf 18.

De Theorist

© Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer
 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
donderdag 28 september 2023

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers