Inentingsplicht Duitsland wekt zorgen: ‘We moeten het tij nú keren’

De Duitse regering wil per 1 februari een vaccinatieplicht voor alle Duitsers invoeren. Dat is de uitkomst van een overleg tussen de 16 deelstaten, scheidend bondskanselier Merkel en haar beoogde opvolger Scholz. De bondsdag moet het voorstel nog steunen.

Mensen die niet zijn ingeënt, worden voor een groot deel uit het openbare leven in Duitsland verbannen. Veel mensen vrezen dat de vaccinatieplicht ook in Nederland zal worden ingevoerd.

We moeten onszelf beschermen

“Ik begin me oprecht zorgen te maken. Het stopt alleen als we allemaal ‘nee’ zeggen,” schrijft journalist Annelies Strikkers. Rechtsfilosoof Raisa Blommestijn voegt toe: “De trein dendert onverminderd hard door. Is hij nog te stoppen? Dat is afhankelijk van ons allemaal: het is nu of nooit.”

“Vaccinatieplicht gaat nu viraal. Van Oostenrijk naar Duitsland. Wat is de volgende stop, ons land?” vraagt Kamerlid Tunahan Kuzu. “We moeten onszelf beschermen tegen dit soort ongewenste buitenlandse beïnvloeding.”

Forum voor Democratie reageert: “De vraag is niet óf dit ook naar Nederland komt, maar wanneer. Boetes en celstraffen voor ongevaccineerden zijn onacceptabel. We moeten het tij nú keren.”

It’s that time of the century again

Slim één-tweetje tussen Oostenrijk en Duitsland inzake de vaccinatieplicht. Oostenrijk kondigt het als eerste aan, want historisch minder beladen, maar wel Duitstalig; zodat dé EU-grootmacht Duitsland ongegeneerd kan volgen. Daarna volgt de rest van de EU, met laf Nederland voorop,” zegt politiek commentator Eva Vlaardingerbroek.

Statenlid Martin Bos vraagt zich af: “De integriteit van het menselijk lichaam is blijkbaar een fundamenteel recht uit het verleden. Straks ook in Nederland? Immers als het regent in Berlijn, druppelt het in Den Haag.”

“It’s that time of the century again,” twittert tekstschrijver Inge Nysten.

coronavac345

© Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer
 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 24 februari 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers