Internist haalt stevig uit naar Marion Koopmans: ‘Het totaal ontkennen van de werkelijkheid, ongelooflijk’

In Nederland gaat het aantal besmettingen nu ‘razendsnel steil omhoog’, zei OMT-lid Marion Koopmans in een interview met het AD. Dat betekent dat de R-waarde voor omikron een stuk hoger is. Delta zou met deze maatregelen echt aan het uitdoven zijn, maar omikron heeft dat spel veranderd, aldus Koopmans.

Ze zei verder dat dit ‘echt nog maar het begin’ is en dat het eind januari of begin februari gaat pieken. “Bij het begin van de stijgende besmettingen in Engeland, Frankrijk en Denemarken zag je echt een piek bij de twintigers. Dat kan betekenen dat als de besmettingsgolf ouderen bereikt er alsnog meer mensen op de ic terechtkomen,” zei de viroloog.

Koopmans is het contact met de realiteit verloren

Internist Jeroen van der Hilst haalt in een bericht op LinkedIn stevig uit naar Koopmans. “Toen omikron in Zuid-Afrika veel milder bleek te verlopen, moesten we vooral niet denken dat dat ook bij ons zo zou zijn. Kijk eerst naar Denemarken en Groot-Brittannië. Nu daar geen enkele toename van de ic-bezetting is gebleken en het beloop precies gelijk is aan Zuid-Afrika moeten we daar nu vooral niet naar kijken,” vat hij samen.

“Nu is het Frankrijk. Als ze nu eens naar de cijfers had gekeken dan had ze gezien dat de grote stijging in Frankrijk is gebeurd tijdens de deltagolf en dat juist nu er een afvlakking is van ic-opnames,” benadrukt Van der Hilst. “Het totaal ontkennen van de werkelijkheid. Ongelooflijk.”

Orthopedagoog Hans Koppies reageert: “Ook OMT-lid Marion Koopmans is het contact met de realiteit verloren.”

coronatest

© Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer
 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 03 oktober 2023

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers