Italië in quarantaine tijdens de feestdagen

In Italië is afgelopen maandag een reisverbod tussen de regio’s van kracht geworden. Donderdag ging het land in quarantaine: alle etablissementen zijn gesloten, behalve supermarkten, apotheken en kiosken. Van 24 december (kerstavond) tot 6 januari zit het hele land in een lockdown. 70.000 politieagenten houden in de gaten om te zien of Italianen wel een goede reden hebben om op straat te zijn. Premier Giuseppe Conte, die de beperkingen heeft doorgevoerd, gaf toe dat Italianen aanzienlijke offers moeten brengen, maar paus Franciscus drong erop aan te stoppen met klagen over de verboden en degenen te helpen die er slecht aan toe zijn.

De Italianen hebben zich al lang neergelegd bij het feit dat de feestdagen thuis gevierd moeten worden en bovendien in een zeer kleine kring. Beperkende maatregelen zaten al in een regeringsbesluit van 3 december, waarbij nu de avondklok (van 19.00 uur tot 7.00 uur) werd verlengd tot half januari, skiresorts gesloten tot het einde van de vakantie en een verbod voor hotel en restaurants om kerst- en nieuwjaarsdiners te serveren in de gemeenschappelijke ruimte.

Tegen de achtergrond van de recente publicatie van de Amerikaanse Johns Hopkins University, die Italië verklaarde tot het land met het hoogste sterftecijfer door coronavirus ter wereld (111,23 doden per 100 duizend mensen) is plezier volgens de meeste Italianen gewoon ongepast. De nieuwe statistieken van zondagavond, volgens welke 15.104 nieuwe gevallen van de ziekte en 352 sterfgevallen, wekken ook geen optimisme, vooral omdat er in het weekend minder tests worden uitgevoerd dan normaal.

Nu is alles in Italië gesloten, behalve supermarkten, apotheken en kiosken. Wanneer men het huis verlaat moet dit zijn met goede redenen. Zoals premier Giuseppe Conte vrijdag benadrukte, is een nauwgezette naleving van deze regels noodzakelijk, zodat de politie, geen reden heeft om een boete op te leggen (variërend van € 400 tot enkele duizenden euro’s). Dagen van uitzondering zullen 28, 29 en 30 december zijn, evenals 4 januari – werkdagen, wanneer men zonder veel uitleg het huis kan verlaten.  (Restaurants en winkels, evenals ander entertainment, blijven verboden)

Afgelopen weekend haastte heel Italië zich om de laatste activiteiten te ondernemen. Degenen die wilden wegvliegen voordat het reisverbod tussen de regio’s kwam, bestormden maandag treinen en vliegtuigen. Tickets van Milaan, Turijn en Rome naar het zuiden, waar veel Italianen die in de bovengenoemde steden werken en wonen, waren op voorhand uitverkocht. Een soortgelijke beweging werd waargenomen in de tegenovergestelde richting. Onder degenen die dringend hun regio wilde verlaten, waren ook mensen die hun vakantiegewoonten niet wilden opgeven. Liefhebbers van bergen en het verblijven in de Alpen.

Degenen die in hun stad bleven, haastten zich naar de centrale straten – sommigen op zoek naar geschenken die nog niet waren gekocht, en sommigen gewoon voor een wandeling. In Rome waren er op zondag laat in de middag zo veel mensen dat de politie tijdelijk een van de wegen – Via del Corso – moest blokkeren met speciale afzettingen en zelfs de metrostations Flaminia en Spagna moest sluiten. Een soortgelijk beeld werd waargenomen in Milaan, waar op sommige metrostations toegangsmachines waren uitgeschakeld vanwege de drukte. Toen begonnen veel Milanezen er gewoon overheen te springen. De stadsmensen stonden in lange rijen bij de bars voor de ‘laatste borrel van het jaar’. Er waren ook rijen voor boekhandels, waar inwoners van de ‘industriële hoofdstad’ van Italië boeken kochten.

Restaurateurs en andere kleine ondernemers, zijn de categorie van mensen die het meest getroffen zijn door de onverwacht aangekondigde lockdown in het hele land. De regering realiseerde zich dit en heeft al € 645 miljoen uitgetrokken voor compensatie voor kleine bedrijven en belooft hulp aan andere slachtoffers in januari. Paus Franciscus riep tijdens zijn zondagse preek ook om mensen in nood te helpen. “In plaats van te klagen over beperkingen, laten we anderen helpen”, stelde de paus voor, door opnieuw uit te leggen dat de essentie van Kerstmis ligt in het helpen van onze buren, en niet in een hectische race naar de winkels. Er waren minder mensen die naar zijn woorden luisterden op het plein voor de Sint-Pieterskathedraal dan in de winkelstraten.

sem7janssen

© React nieuws

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
donderdag 30 november 2023

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Forum updates

  • Geen berichten om weer te geven.

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers