Italië: “Wie zich niet laat vaccineren, wordt ontslagen”

De gezondheid beschermen betekent zoveel mogelijk mensen vaccineren. Dit is geen ‘morele’ uitspraak, maar waarin de wet voorziet, verklaart de Italiaanse rechter Raffaele Guariniello in een interview met Il Fatto Quotidiano.

De grondslag van het argument gaat uit van het “principe dat niemand kan worden gedwongen om een gezondheidsbehandeling te ondergaan, tenzij door een wettelijke bepaling van de grondwet”, legt hij uit,

Die wet, zegt de rechter, bestaat, en het zou de geconsolideerde wet over Veiligheid op het Werk zijn, die “werkgevers verplicht om effectieve vaccins te verstrekken aan die werknemers die nog niet immuun zijn voor het biologische agens, toegediend door een behandelende arts”. Bovendien “verplicht dezelfde bepaling dat de werkgever de werknemer wegens arbeidsongeschiktheid op aanbeveling van de bevoegde arts voorlopig ontslaat”. De wet, zegt hij, voorziet echter ook “in de verplichting om de werknemer te verwijderen en hem aan een andere baan toe te wijzen, maar alleen indien mogelijk. Het Hooggerechtshof oordeelde dat deze verplichting niet kan worden geacht te zijn geschonden indien de overgang van de werknemer binnen de onderneming niet verenigbaar is met de door de onderneming zelf opgezette organisatiestructuur”. Kortom – zo vat de rechter het samen – “de werkgever is verplicht organisatorische maatregelen voor te bereiden om de werknemer te beschermen, maar als dit niet mogelijk is, riskeert de werknemer de beëindiging van het dienstverband”.

Twittercommentaar van Francesca Totolo:

“Ik ben geen verstokte vaccinatie-tegenstander, verre van dat. Maar ik ben gewoon rationeel en daarmee wantrouwig tegen een vaccin dat in slechts 10 maanden werd ontwikkeld”.

“Van de briefing van het Ministerie van Volksgezondheid over de #VaccineCovid:
“10. Schade op lange termijn kan op dit moment niet worden voorspeld”.

Frontnieuws

© Frontnieuws

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zondag 23 juni 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers