Kan Gates in de toekomst kijken? Dit zei hij in 2017 over een aanstaande pandemie

Statistisch gezien is de kans groot dat er in de komende jaren een pandemie uitbreekt die binnen een jaar aan 30 miljoen mensen het leven kost, waarschuwde Bill Gates in februari 2017 op de grootste veiligheidsconferentie ter wereld.

Gates sprak dat jaar voor het eerst op de veiligheidsconferentie van München, een plek waar elk jaar een elite aan presidenten, premiers en ministers bijeenkomt om de veiligheidssituatie in de wereld te bespreken.

“De volgende epidemie kan beginnen op het computerscherm van een terrorist die van plan is om via genetische manipulatie een kunstmatige versie van het pokkenvirus te maken… of een superbesmettelijke en -dodelijke variant van de griep,” sprak de miljardair.

“Mijn punt is: we negeren de link tussen gezondheidsveiligheid en internationale veiligheid. Epidemiologen zeggen dat een virus dat zich snel via de lucht kan verspreiden in minder dan een jaar 30 miljoen mensen kan doden. En ze zeggen dat er een redelijke kans bestaat dat de wereld in de komende jaren een dergelijke uitbraak zal meemaken.”

Gates komt vervolgens met de oplossing:

“Het goede nieuws is dat er dankzij de ontwikkelingen op het gebied van biotechnologie nieuwe vaccins en medicijnen gemaakt kunnen worden die voorkomen dat epidemieën uit de hand lopen.”

Punt 1:

Volgens de filantroop moeten we ons op diverse manieren voorbereiden op een pandemie.

“Ten eerste moeten we een arsenaal aan nieuwe wapens maken: vaccins, medicijnen en diagnostiek.”

Hij merkte op dat het gemiddeld 10 jaar duurt om een vaccin te ontwikkelen en op de markt te brengen. “Om de sterfte aanzienlijk terug te dringen moeten vaccins al binnen 90 dagen beschikbaar komen.”

Punt 2:

“Omdat epidemieën gemakkelijk kunnen uitbreken op plekken die hier het minst op zijn voorbereid, moeten we ook surveillance verbeteren.”

Punt 3:

“We moeten ons voorbereiden op epidemieën zoals het leger zich voorbereidt op een oorlog. Denk hierbij aan simulaties (‘germ games’) en andere oefeningen die ons kunnen helpen begrijpen hoe ziektes zich verspreiden en hoe mensen reageren als ze in paniek zijn.”

Hier is volgens Gates een rol weggelegd voor medische professionals en het leger.

Toeval of niet: dit is zo ongeveer hoe de uitbraak van het nieuwe coronavirus is verlopen. Zo te zien is er gekozen voor een zeer besmettelijke griepvariant (optie 2). De oplossing is een vaccin, waar Gates zeven fabrieken voor laat bouwen. Een jaar geleden is de uitbraak van een coronavirus gesimuleerd door onder andere de Bill & Melinda Gates Foundation. En tot slot liggen er plannen om de surveillance te verbeteren door middel van bijvoorbeeld corona-apps en contacttracers.

[Gates Foundation,AP]

Vind je deze informatie interessant? Klik dan hieronder om te delen op Social Media

© Copyright (c) NineForNews.nl

NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
donderdag 30 november 2023

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Forum updates

  • Geen berichten om weer te geven.

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers