Kijk: Chinese corona-overtreders worden vernederd en door de straten geparadeerd

Er zijn beelden opgedoken uit de Chinese stad Jingxi waarop te zien is hoe de oproerpolitie overtreders van de coronaregels door straten paradeert. Vier personen worden in beschermende pakken door politieagenten vastgehouden. De verdachten hebben borden om hun nek met hun namen en foto’s. Toeschouwers worden op afstand gehouden door een grote groep politiemensen.


De Duitse krant Bild laat daarnaast beelden zien van 10 corona-overtreders die in Jingxi worden rondgereden in een vrachtwagen waar normaal gesproken varkens in worden vervoerd. Via een luidspreker worden hun namen, overtredingen en de lokale coronaregels omgeroepen.


De publieke vernedering maakt deel uit van strafmaatregelen die de lokale overheid in augustus heeft aangekondigd. Op deze manier worden mensen gestraft die de ‘gezondheidsregels’ overtreden. Media schrijven dat de vertoning een ‘waarschuwing’ moet zijn voor de bevolking.

In China zijn zeer strenge coronamaatregelen van kracht. In Xi’an zitten 13 miljoen mensen in lockdown en is sinds een week een strikt uitgaansverbod van kracht. Inwoners mogen zelfs niet naar buiten om eten te kopen. Daarnaast is de lokale fabriek van Samsung stilgelegd.


[Daily Mail]

 

© Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer
 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 26 september 2023

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers