‘Laat je niet wijsmaken dat ongevaccineerden het probleem zijn voor de zorg’

In de media wordt het beeld geschetst dat ongevaccineerden verantwoordelijk zijn voor de druk op de zorg. Zo schrijft de NOS vandaag: “Het had niet gehoeven, denk ik vaak als ik naar hele zieke patiënten kijk. Dat maakt het heftig, vertelt verpleegkundige Arjan van den Broek aan de telefoon, kort voordat zijn nachtdienst op de intensive care begint. Hij verzorgt onder meer coronapatiënten, die vaak ongevaccineerd zijn.”

De NOS beweert verder dat ‘grofweg 80 procent van de coronapatiënten in de ziekenhuizen ongevaccineerd is’.

uitslag

10 jaar sloopbeleid en bezuinigingen

Dr. Charifa Zemouri ergert zich aan de berichten in de media. “Laat je niet wijsmaken dat ongevaccineerden het probleem zijn voor de zorg, of tekort aan IC-bedden,” schrijft Zemouri op Twitter. Zij promoveerde vorig jaar op het onderzoek naar aerosolen.

“De Nederlandse zorg plukt de veRutte vruchten van 10 jaar sloopbeleid en bezuinigingen,” vervolgt ze. “Je doen denken dat ongevaccineerden het probleem zijn, houdt je aandacht weg bij de oorzaak.”

Slagveld

“Voor De Jonge had je de kwaadaardige Edith Schippers die de boel sloopte. Daar begon het. De Jonge opereert in een slagveld dat toch al naar de filistijnen was,” aldus Zemouri, beleidsmaker en adviseur in de Tweede Kamer voor Denk.

Ze verwijst naar een artikel op de website van werkgeversorganisatie VNO-NCW waarin valt te lezen dat Schippers, tot 2017 minister van Volksgezondheid, ‘trots is op de bijdrage die de zorgsector levert aan de bezuinigingen van het kabinet’.

Zemouri schrijft in een reactie op het bericht van de NOS: “En de nieuwe coronagolf die we deze herfst krijgen, gaat toegewezen worden aan ‘zij die niet zijn geprikt’. Passieve politiek op z’n allerbest.”

© Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 03 oktober 2023

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers