Labonderzoek: coronasneltest bevat 7 keer toegestane hoeveelheid ethyleenoxide, een giftige stof

Enkele dagen geleden zond het mediakanaal Pronews TV een item uit over te hoge concentraties ethyleenoxide in teststaafjes die worden gebruikt voor coronasneltests. Een staafje, dat is onderzocht in een laboratorium op Cyprus, bleek meer dan zeven keer de toegestane hoeveelheid ethyleenoxide, een giftige stof, te bevatten.

De stof wordt onder meer gebruikt om teststaafjes voor testkits en de PCR-test te steriliseren. In de EU mogen levensmiddelen geen ethyleenoxide bevatten. De maximaal toegestane hoeveelheid is vastgesteld op 0,05 mg/kg. In het teststaafje, dat is geanalyseerd door een lab in de stad Larnaca, zat 0,36 mg/kg ethyleenoxide, schrijft de Cyprus Mail.

coronatest

Voedingsmiddelen teruggeroepen

In augustus werden bepaalde voedingsmiddelen teruggeroepen omdat ze sporen van ethyleenoxide bleken te bevatten. Volgens de gezondheidsautoriteiten ging het om kleine hoeveelheden die geen direct gevaar vormden voor de volksgezondheid.

Ze voegden er wel aan toe dat wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat als je vaak en langdurig grote hoeveelheden van deze stof binnenkrijgt, er tumoren kunnen ontstaan.

Giftig, kankerverwekkend en mutageen

De Cypriotische vakbond Isotita heeft opgeroepen het gebruik van sneltests op te schorten. Duizenden Cyprioten moeten elke 72 uur een sneltest afnemen om te kunnen werken.

De vakbond heeft gezegd dat het gebruik van de sneltests moet worden gestaakt tot de gezondheidsautoriteiten de zaak hebben onderzocht. De vakbond verwees naar het Europees Agentschap voor chemische stoffen, dat aangeeft dat de stof giftig, kankerverwekkend en mutageen is.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft een onderzoek ingesteld. Niet naar de sneltests, maar naar het lab.

┬ę Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl via detheorist.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zondag 23 juni 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Priv├ę Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers