Marc Van Ranst blokkeert Rik Torfs op Twitter na milde kritiek op coronabeleid

20 augustus 2020 Nieuws 7 reacties

We willen ons al op voorhand verontschuldigen voor het feit dat we het even gaan hebben over Marc Van Ranst, maar de man die sneller mensen op Twitter blokkeert dan zijn schaduw, heeft weer toegeslagen. Zijn jongste slachtoffer: voormalig politicus, oud-rector en hoogleraar aan de KU Leuven, Rik Torfs.

Marc Van Ranst is momenteel de bekendste politieker/viroloog/mediafiguur (schrappen wat niet past) van het land. Hij beslist en de tamme politici, die door een totaal ondemocratisch manoeuvre toevallig de macht in handen hebben, volgen gedwee. In die zin is hij wel degelijk de belangrijkste politieke bevelhebber in dit land.

En daar hebben meer en meer vooraanstaande figuren in dit land, die wél kaas hebben gegeten van politicologie én die in het bezit zijn van een flinke portie gezond verstand, hun buik van vol. In een democratie is het geven van gefundeerde, maar ook zinloze, kritiek een recht. Een democratie zonder debat is waardeloos, waarop we ons de vraag kunnen stellen of een land waarin de grootste partijen systematisch worden uitgesloten wel een democratie kan genoemd worden, maar dat is een ander debat.

Maar terug naar Marc Van Ranst. Want deze mediageile wannabe-communist kan helemaal geen kritiek verdragen. Ondanks het gegeven dat hij inzake standpunten rond corona sneller draait dan een windhaan bij 12 Beaufort, vindt hij dat criticasters nooit gelijk hebben. En in plaats van op een volwassen manier, zoals je van een doctor en gewoon hoogleraar virologie kan verwachten, de kritiek te pareren, verbant hij mensen die bedenkingen hebben naar het virtuele Siberië. Iets in de trend van: zie ik ze niet meer, dan bestaan ze ook niet. Hij creëert voor zichzelf als het ware een safe space, waar enkel ja-knikkers welkom zijn.

En zo verging het dus ook zijn collega en ex-baas aan de KU Leuven Rik Torfs. Eergisteren een klein streepje kritiek op het corona’beleid’, zonder zelfs Van Rans te vermelden. Gisteren geblokkeerd door … Marc Van Ranst. Wat een klein kind is die man in feite. En daar lopen nog zoveel Vlamingen blindelings achter…

De arrogantie van Van Ranst nadat hij de tweet van Rik Torfs onder ogen krijgt:

Bert Deckers

© React nieuws

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zondag 23 juni 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers