Mondmasker veroorzaakt tandvleesaandoeningen, waardoor het risico op overlijden door het coronavirus met 900% toeneemt

Nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat een persoon met tandvleesaandoeningen die “positief” test op het coronavirus (Covid-19), negen keer meer kans heeft om te overlijden dan een “positief” geval zonder tandvleesaandoening.

De studie, gepubliceerd in het Journal of Clinical Periodontology, stelde vast dat patiënten met tandvleesaandoeningen bloedmarkers van ontsteking door het hele lichaam vertoonden, wat de oorzaak zou kunnen zijn.

“De resultaten van de studie suggereren dat de ontsteking in de mondholte de deur kan openen voor het coronavirus dat gewelddadiger wordt”, zei co-auteur van het onderzoek, professor Lior Shapira van de Hebreeuwse Universiteit in Israël.

“Mondzorg moet deel uitmaken van de gezondheidsaanbevelingen om het risico op ernstige Covid-19-uitkomsten te verminderen”, voegde de verkozen president van de Europese Federatie van Parodontologie toe.

Parodontitis is een ernstige vorm van tandvleesaandoeningen die tot de helft van alle volwassenen wereldwijd treft. Als het onbehandeld blijft, kan het zich door het lichaam verspreiden en uiteindelijk de dood tot gevolg hebben.

De studie omvatte 568 patiënten uit Qatar bij wie tussen februari en juli 2020 de Chinese griep werd vastgesteld. Hiervan hadden er 40 “complicaties”, waaronder opname op de IC, beademing of overlijden.

Bij het samenstellen van de gegevens werd ook rekening gehouden met andere factoren zoals de body mass index (BMI), astma, diabetes, hartaandoeningen, bloeddruk en roken.

Uiteindelijk bleken patiënten met tandvleesaandoeningen een 8,81 keer hoger risico op overlijden te hebben dan de anderen. Dezelfde patiënten met tandvleesaandoeningen hadden ook een 3,54 tot 4,57 keer groter risico om vanwege hun aandoening naar de intensive care te gaan of op een beademingsapparaat te worden gezet.

“Als er een oorzakelijk verband wordt gelegd tussen parodontitis en een verhoogde kans op nadelige gevolgen bij Covid-19-patiënten, dan kan het vaststellen en behouden van parodontale gezondheid een belangrijk onderdeel worden van de zorg voor deze patiënten”, schreven de auteurs.

Maskers veroorzaken tandvleesaandoeningen, wat betekent dat maskers het risico op overlijden door het coronavirus vergroten
In de zomer werd onthuld dat het aanhoudend dragen van een masker een belangrijke oorzaak van tandvleesaandoeningen aan het worden is.

Twee tandartsen in Manhattan kwamen naar voren om te zeggen dat ze hordes nieuwe patiënten met tandvleesaandoeningen zien, allemaal omdat ze regelmatig maskers dragen.

Dus als maskers meer tandvleesaandoeningen veroorzaken en tandvleesaandoeningen het risico op complicaties en overlijden van een coronavirus (Covid-19) -patiënt enorm verhogen, dan is de enige logische conclusie met dit alles dat maskers het risico op Covid-19-overlijden vergroten.

Veel succes met het vinden van een reguliere nieuwsbron die deze punten wil verbinden. Niemand lijkt te willen praten over hoe maskers iets anders zijn dan het ‘aardige’ en ‘liefdevolle’ ding om te doen, terwijl ze tegelijkertijd negeren dat het dragen van een masker volgens de laatste wetenschap niet eens enige bescherming biedt.

“Dit kan bijdragen aan de achteruitgang van patiënten met Covid-19 en het risico op overlijden verhogen”, zegt prof. Mariano Sanz van de Complutense Universiteit van Madrid in Spanje.

Orale bacteriën, zegt Sanz, die de hele dag in de maskers van mensen blijven hangen, worden gemakkelijk ingeademd, waardoor ze de longen kunnen infecteren en ernstige gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.

“Ziekenhuispersoneel moet Covid-19-patiënten met parodontitis identificeren en orale antiseptica gebruiken om de overdracht van bacteriën te verminderen”, zegt hij.

De studie benadrukt verder het gevestigde verband tussen parodontitis en longziekten zoals astma, longontsteking en chronische obstructieve longziekte. En als je een masker draagt, wordt het risico op het ontwikkelen van deze complicaties alleen maar groter.

“Deze studie voegt verder bewijs toe aan de verbanden tussen mondgezondheid en ademhalingsaandoeningen”, besluit Shapira. “Parodontitis is een veel voorkomende ziekte, maar kan worden voorkomen en behandeld.”

Bronnen: NYPost.comWashingtonExaminer.com
Website van de bron!

Redactie

© healthbytes.me

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 26 september 2023

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers