‘Monomane’ minister De Jonge onder vuur om interview met NU.nl: ‘Dit is een nieuw dieptepunt’

Zorgminister Hugo de Jonge sprak met NU.nl over de coronavaccins en complottheorieën. Afgelopen week nam De Jonge het besluit dat jongeren zich ook mogen laten vaccineren. “Veel vragen die leven, hebben hun oorsprong uit complotterige theorieën die via social media worden verspreid,” zei hij.

“Diezelfde feitenvrije verhalen hoor je terug in de Tweede Kamer. Dat is niet één of ander donker hoekje op het internet, maar onze nationale vergaderzaal! Dat is iets om je zorgen over te maken,” zei De Jonge, zonder verder voorbeelden te noemen.

hugodejonge

Ook over de vaccins deed de minister enkele degoutante uitspraken. Hij zei over mensen die zich niet willen laten prikken: “Het heeft iets decadents om te denken dat je kunt bedanken voor het enige middel dat ons uit deze crisis helpt, maar tegelijkertijd kunt rekenen op de solidariteit en de bescherming van anderen die zich wel laten vaccineren.”

Hoogmoed komt voor de val

Tweede Kamerlid Wybren van Haga haalt uit: “Nieuw dieptepunt, dit interview met Hugo de Jonge. Deze monomane minister heeft een religieuze obsessie voor vaccinaties en schendt daarbij een groot aantal grondrechten.”

“Hoogmoed komt voor de val. De Jonge weet precies wat ik bedoel met deze Bijbelse term. Als iemand zoveel pertinente niet feitelijkheden naar buiten brengt, om de burger nog meer te knechten, is geen andere uitspraak mogelijk,” stelt auteur en spreker Hans van Tellingen.

Ontluisterend geraaskal

Publicist en vlogger Sietske Bergsma twittert: “Wat een ontluisterend geraaskal van een minister die zomaar even roept dat ongevaccineerden ‘bedden bezet houden’ als ze ziek worden. Deze demonisering hoeft niemand te pikken.”

“Dus minister De Jonge denkt ondanks alle feiten nog steeds dat het vaccin het enige middel is? En denkt ook nog eens dat ongevaccineerden hopen op de bescherming door gevaccineerden? Deze kloof is echt groot,” zegt Flavio Pasquino van Blckbx.tv.

© Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zondag 23 juni 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers