Nieuwe coronavariant Omicron voor het eerst vastgesteld bij 4 volledig gevaccineerde mensen

De nieuwe coronavariant Omicron is voor het eerst vastgesteld bij vier mensen die volledig gevaccineerd waren. Dat laat de overheid van Botswana weten in een verklaring. De nieuwe variant is ontdekt in Botswana en verspreidde zich vervolgens naar Zuid-Afrika.

De ontdekking van de nieuwe coronavariant veroorzaakte op de aandelenmarkten flinke verliezen. Vooral de Europese bedrijven in de luchtvaartsector en reisbranche kregen forse klappen door de vrees voor nieuwe reisbeperkingen.

virus23423441c

Volgens de overheid van Botswana is de nieuwe mutatie voor het eerst ontdekt bij vier mensen die beide doses van het coronavaccin hadden gekregen. Deze gevallen zijn op 22 november gemeld en geregistreerd.


“Het voorlopige rapport laat zien dat ze alle vier volledig waren gevaccineerd tegen corona,” aldus de autoriteiten. In een andere verklaring valt te lezen dat het gaat om vier diplomaten die op 7 november naar Botswana zijn gereisd. Zij testten op 11 november positief.


Angelique Coetzee, hoofd van de South African Medical Association, zei dat de paniek een ‘storm in een glas water’ is. Er zijn tot nu toe alleen ‘zeer milde gevallen’ geconstateerd, aldus dr. Coetzee.

[Summit News]

© Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer
 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 03 oktober 2023

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers