Nieuwe vorm van corona protest: Anti-masker maskers

Steeds meer confrontaties tussen handhavers en burgers, ook in Nederland – ‘Het gaat de overheid niet om veiligheid, maar om gehoorzaamheid’

Geen enkel toegestaan mondmasker kan een virus van 0,1 micron groot tegenhouden, maar desondanks zijn of worden ze in tal van landen verplicht gesteld. In de VS is een nieuwe vorm van corona protest opgedoken: zogenaamde ‘anti-masker’ mondmaskers, die gemaakt zijn van zeer dun materiaal zoals een netje of een pantykous. Dat deze ‘maskers’ geen enkele bescherming bieden, is overduidelijk, en dat is dan ook precies de bedoeling. Naar het zich laat aanzien zijn deze anti-maskers in de VS legaal. Het is vooralsnog onduidelijk of dat ook in Nederland, waar geen algemene mondmaskerplicht is, het geval is.

Op een veel bekeken video is te zijn hoe een man in een supermarkt in Tampa (Florida) een mondmasker gemaakt van een netje draagt. ‘Het was bijna alsof ik helemaal geen masker droeg. Niemand gaf er iets om. Dat is omdat het niet om veiligheid gaat. Het gaat allemaal om gehoorzaamheid.’

In diverse wetten worden mondmaskers weliswaar verplicht gesteld voor bijvoorbeeld OV reizigers, maar staat niet vermeld uit welk materiaal deze maskers moeten bestaan. Een masker dat bestaat uit het half doorzichtige, luchtdoorlatende materiaal van een pantykous voldoet daarom toch aan de eis dat mond en neusgaten bedekt moeten zijn.

In Amerika is er veel verzet tegen verplichte mondmaskers. Er zijn al tal van incidenten gefilmd waarin burgers de confrontatie aangingen met (orde) handhavers. Het meest recente voorbeeld is Ruby Musso, een vrouw die zichzelf filmde tijdens een ruzie met medewerkers van een supermarkt. Nadat deze haar een ‘Karen’ noemden (veeleisende zeurkous die alleen maar commentaar heeft), schold ze hen uit voor Nazi’s.

Inmiddels spelen zich in overal dagelijks vergelijkbare taferelen af. De anti-maskers zouden wel eens nog meer olie op het vuur kunnen gooien. Ook andere maatregelen die de doorsnee burger onbegrijpelijk vindt, worden inmiddels op allerlei creatieve manieren ontlopen. Zo bieden bars in de staat New York voor $ 1,- ‘Cuomo chips’ aan, waarmee het verbod op de verkoop van losse alcohol (zonder voedsel) wordt omzeild.

Kort geleden was er ook een Nederlandse video, waarin een vrouw in de trein op tamelijk absurde wijze door N(ationaal) S(ocialistische) medewerkers* werd bejegend omdat ze even haar mondkapje had laten zakken om iets te drinken, en dat terwijl er geen andere reizigers in de buurt waren:

(* Let op het toepasselijke symbool op zijn revers, dat veel wegheeft van de gebalde vuist van de socialistische / communistische revolutie.)


Xander


(1) Zero Hedge

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

Xander

© Xandernieuws

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 26 september 2023

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers