Overtuigend bewijs gezien dat virus uit lab in Wuhan komt

De Amerikaanse president Donald Trump stelt dat hij „overtuigend bewijs" onder ogen heeft gehad waaruit blijkt dat het coronavirus afkomstig is uit een laboratorium in de Chinese stad Wuhan. Dat zei hij donderdag op een persconferentie. Ook dreigde de president nieuwe importheffingen op Chinese waren in te voeren.

Tegen verslaggevers zei Trump dat hij dankzij het bewijs dat hij heeft ingezien er vrijwel zeker van is dat het lab in Wuhan de oorsprong van de virusuitbraak is. De president weigerde details te geven over de informatie die hem dat doet geloven. Dat zou volgens de Republikein nog niet mogelijk zijn, omdat verder onderzoek naar het lab nog loopt.

„Het is vreselijk wat er is gebeurd", zei Trump, die eerder kritiek uitte op China over de reactie van de overheid op de uitbraak van het coronavirus. „Of ze hebben een fout gemaakt, of het begon als een fout en daarna hebben ze er nog een gemaakt. Of deed iemand iets met opzet?"

In Wuhan dook het longvirus eind vorig jaar voor het eerst op. De miljoenenstad ging twee maanden op slot om verspreiding tegen te gaan. Het Wuhan Instituut voor Virologie, het lab waar de uitbraak volgens Trump ontstond, heeft de aantijgingen ontkend.

De Amerikaanse inlichtingengemeenschap heeft vastgesteld dat het virus niet door mensen is gemaakt of genetisch gemodificeerd. Dat maakte het hoofd van de gemeenschap, die uit zeventien diensten bestaat, donderdag bekend. De inlichtingendiensten doen verder onderzoek naar de oorsprong van het virus. Daaruit moet blijken of de uitbraak ontstond door contact met besmette dieren of dat die een gevolg was van een ongeluk in het laboratorium in Wuhan.

De meeste experts denken dat het virus ontstaan is op een markt in Wuhan waar wilde dieren werden verkocht. Daar zou het longvirus van dier op mens zijn overgesprongen.

Bron: Telegraaf

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 03 oktober 2023

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers