President Tanzania ‘betrapt WHO op leugen’: ‘We stuurden monsters van een geit en een papaja’

Sommige Afrikaanse leiders staan wantrouwend tegenover de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). De president van Tanzania, John Magufuli, besloot de betrouwbaarheid van de organisatie op de proef te stellen.

Hij stuurde het nationale laboratorium van Tanzania monsters van een geit, een papaja en een kwartel zonder erbij te vertellen waar de monsters vandaan kwamen. Hij gaf het lab vervolgens opdracht coronatests te doen.

De monsters zouden positief zijn getest op het virus. Magufuli heeft vervolgens de directeur van het lab ontslagen en de Tanzaniaanse WHO-gezant het land uitgezet.

Stress? 'Eruit met de geit!' – DE ZELF COACH
Smerig spel

Er zijn twee mogelijkheden: het coronavirus is veel besmettelijker dan wetenschappers denken en kan zelfs geiten en papaja’s besmetten, of de testresultaten van de WHO kloppen niet. Als blijkt dat coronatests onbetrouwbaar zijn, hoeven positief geteste mensen dus misschien niet ziek te zijn.

De resultaten laten volgens Magufuli zien dat er een ‘smerig spel’ wordt gespeeld en dat onderzoekers zich laten omkopen om positieve testresultaten te leveren.

In Tanzania zijn tot nu toe 509 coronagevallen en 21 coronadoden gemeld.

Wondermiddel

De president wil de corona-uitbraak in zijn land bezweren door een ‘wondermiddel’ tegen het virus te laten invliegen vanuit Madagaskar. President Andry Rajoelina prijst daar een kruidendrankje met de naam ‘Covid-Organics’ aan tegen corona.

Volgens Rajoelina geeft het drankje binnen een week resultaat. Het is gemaakt van verschillende planten en kruiden, waaronder de alsemplant. Die wordt ook gebruikt bij de behandeling van malaria. De WHO is kritisch en zegt dat er geen bewijs is dat het drankje werkt.

Op het Oost-Afrikaanse eiland zijn nog geen doden gevallen als gevolg van het coronavirus.

[Zero HedgeviaAl Jazeera]

Vind je deze informatie goed? Deel het dan met iedereen op Twitter

© Copyright (c) NineForNews.nl

NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties 2

ItsReal op dinsdag 12 mei 2020 18:31
De Theorist op dinsdag 12 mei 2020 18:57

Haha mooi he

Haha mooi he :D
Gast
dinsdag 26 september 2023

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers