Situatie Oostenrijk biedt hoop: Bondskanselier en meerdere ministers stappen op

Na de aankondiging van een vaccinatieplicht en een huisarrest voor ‘weigeraars’ is de maat vol voor de Oostenrijkers. De afgelopen weken protesteerden honderdduizenden mensen tegen de regering. Een deel van de politie en de militaire vakbonden sloten zich daarbij aan. De regering valt langzaam uit elkaar. Volgens oppositieleider Herbert Kickl van de FPÖ worden de barsten in het regime duidelijk zichtbaar.

Door mr. Jeroen Pols | Viruswaarheid

Donderdag kondigde voormalig bondskanselier Sebastian Kurz zijn volledige vertrek uit de politiek aan om meer tijd te besteden met zijn gezin.  Zijn opvolger nam donderdag na een ambtstermijn van slechts enkele weken alweer ontslag met in zijn kielzog de ministers van financiën en onderwijs. Tegen Kurz en enkele van zijn partijgenoten loopt een strafrechtelijk onderzoek wegens corruptie en meineed. Het parlement hief zijn immuniteit onlangs op.

Nationale staking

Het vertrek van een deel van de regering volgde op de massale actie van afgelopen woensdag. De bevolking legde het land plat na een oproep tot een algehele staking. Winkels bleven gesloten, artsen legden hun werk neer en in de steden blokkeerden tienduizenden actievoerders de toegangswegen. De boodschap is duidelijk: ‘De regering moet weg’. Een einde van de protesten is niet in zicht. Ook vandaag gaan honderdduizenden Oostenrijkers de straat op. Op 15 december volgt een nieuwe landelijke staking.

Verkiezingen

De minister van binnenlandse zaken Nehammer volgt de vertrekkend Kanselier Schallenberg op. Volgens een peiling van het mainstream dagblad krant Krone Zeitung is 69% van de bevolking tegen de benoeming. Volgens de FPÖ is het niet de vraag of maar wanneer nieuwe verkiezingen komen. Kickl ontwikkelde zich tot onbetwiste leider van het verzet tegen de coronadictatuur. Zijn partij groeide in de peilingen tot de grootste van Oostenrijk.

Hoop

Deze ontwikkelingen bieden hoop. Mocht het regime vallen, dan zal dit directe gevolgen hebben voor de overige Europese landen. In het ideale scenario slaagt de oppositie erin eerlijke verkiezingen te forceren. Daarmee wordt de situatie in de rest van Europa onhoudbaar. Zij zullen als dominostenen vallen.

 

E*: De toenemende druk op de regering is niet alleen het gevolg van de massale opstand die er bij de bevolking is ontstaan. Ook militaire acties hebben een rol gespeeld. Intel-berichten over militair ingrijpen van White Hats, komen overeen met andere berichten (met name vanuit Duitsland) van militaire acties die enkele weken geleden in die regio hebben plaatsgevonden. Ook in Duitsland zijn er door burgers toenemende militaire activiteiten gemeld, inclusief opmerkelijke explosies van bepaalde strategische locaties. Nu Reiner Fuellmich heeft aangekondigd de eerste rechtszaken in Duitsland te gaan voeren, zou het me niet verbazen als we ook in dat land binnenkort machtsverschuivingen kunnen gaan zien. 

Ella Ster* | bron: viruswaarheid.nl

> Volg Ella Ster nu ook op Telegram: https://t.me/ella_ster

Artikelen door mij geschreven mogen alleen 1:1 elders gepubliceerd worden mits de auteur Ella Ster* duidelijk bovenaan of onderaan het artikel staat vermeld. Daarnaast moet er onderaan de vermelding staan: “Bron: www.ellaster.nl”

Steun Ella Ster met Petje Af

Ella Ster
 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 03 oktober 2023

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers