Ten minste de helft van de mensen met COVID-19 beseft niet dat ze het hebben – en zou het kunnen verspreiden

Toen COVID-19 voor het eerst levens begon te nemen in China, waren veel mensen in het Westen terughoudend om te geloven dat het echt zo schadelijk zou kunnen zijn. ‘Het is net griep’, zeiden ze. “Er is niks waar je je zorgen over hoeft te maken.”

Maar het virus liet iedereen snel zien dat het een kracht is waarmee rekening moet worden gehouden. Een van de grootste problemen is hoe gemakkelijk het kan worden verspreid, maar er is een andere eigenschap die het bijzonder gevaarlijk maakt: veel mensen dragen het zonder het te beseffen – mogelijk zelfs de helft van de mensen die het hebben, volgens onderzoek.

De directeur van de CDC, Dr. Robert Redfield, kondigde aan dat maar liefst 25 procent van de mensen die besmet zijn met COVID-19 asymptomatisch blijft, wat betekent dat ze geen idee hebben dat ze het virus hebben en zouden kunnen verspreiden.

Hij zei: “Van degenen onder ons die symptomatisch worden, lijkt het erop dat we een aanzienlijk virus in ons orofaryngeale compartiment verspreiden, waarschijnlijk tot 48 uur voordat we symptomen vertonen. Dit helpt verklaren hoe snel dit virus zich over het hele land blijft verspreiden omdat we asymptomatische zenders hebben. ”

Het wordt echter erger: IJslandse onderzoekers hebben gemeld dat de helft van de gevallen van nieuw coronavirus daar die positief testten, geen symptomen had. Een ander nieuw rapport zei dat onderzoekers in Singapore zeven clusters van coronavirus hebben gevonden waarbij transmissie voordat mensen symptomen vertoonden de meest waarschijnlijke reden was achter secundaire gevallen.

Veel mensen die zich niet goed voelen, zullen proberen hun contact met anderen te minimaliseren, maar als mensen zich goed voelen, denken ze niet twee keer na over interactie zoals gewoonlijk, en dat heeft dit virus echt geholpen.

Daarom is het ook zo belangrijk voor mensen om sociale afstand te respecteren en thuis te blijven. Als het virus in slechts vier maanden tijd 1,4 miljoen mensen heeft geïnfecteerd, kan alles wat u kunt doen om de transmissieketen te stoppen een enorm verschil maken, vooral als u bedenkt dat elke persoon die besmet is met het virus, of ze weten het of niet, zou het potentieel kunnen verspreiden naar ten minste vier andere mensen, gemiddeld in vatbare populaties.

Het is ook gemakkelijk te zien waarom maskers tegenwoordig zo sterk worden aanbevolen. Hoewel de CDC op een gegeven moment had gezegd dat ze niet nodig waren, zijn ze sindsdien van koers veranderd en hebben ze aanbevolen dat iedereen een gezichtsbedekking opdoet voordat hij naar een openbare plaats gaat. Ze zijn zelfs zo ver gegaan om instructies te plaatsen over het correct dragen van stoffen maskers en het zelf thuis maken op hun website .

En hoewel er enige discussie is over de vraag of ze mensen ervan weerhouden COVID-19 te krijgen omdat het bijvoorbeeld nog steeds door de ogen kan binnendringen, lijdt het geen twijfel dat maskers goed kunnen voorkomen dat geïnfecteerde mensen het verspreiden naar anderen .

Deze gemengde signalen over maskers zijn misschien verwarrend, maar er is een perfecte uitleg. Aanvankelijk wilde de CDC niet dat mensen alle maskers zouden opkopen en gezondheidswerkers zonder zouden laten. Ten tweede is de ware omvang van presymptomatische transmissie met de tijd alleen maar duidelijker geworden.

Mensen worden nog steeds geadviseerd om een ​​afstand van minstens 6 voet te houden van andere mensen wanneer ze toch uit moeten gaan.

Als u bent blootgesteld aan een bekend geval van COVID-19, kunt u het beste minimaal 14 dagen zelfisoleren en de symptomen controleren.

De enige manier om deze ziekte onder controle te houden, is door hem heel serieus te nemen en er alles aan te doen om niet alleen te begrijpen hoe gemakkelijk hij wordt verspreid, maar ook om die kennis in praktijk te brengen en maatregelen te nemen om de overdracht actief te voorkomen.

Bronnen voor dit artikel zijn onder meer:

Healthline.com

CDC.gov

Reacties

Reacties

Tags: , , , , , , , ,

admin

© stopdebankiers.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zondag 23 juni 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers