Vanaf nu kent Nederland medische apartheid, maar voor Kamerleden ‘geldt dit allemaal niet’

Vanaf 25 september mag ik niet meer naar een restaurant want ik ben niet gevaccineerd. De medische apartheid, de uitsluiting van ongevaccineerden, gaat dus gewoon van start, zegt Tweede Kamerlid Wybren van Haga in een filmpje op social media.

"Maar in de Tweede Kamer is dat niet zo, want dit prachtige restaurant, daar mag ik wel in. Voor Tweede Kamerleden geldt dit allemaal niet," zegt Van Haga. "Quod licet lovi, non licet bovi." Oftewel: wat een hogergeplaatst persoon mag doen, is niet geoorloofd voor een ondergeschikte.

maatregelen325

"Ik zou alle burgemeesters willen oproepen om hier niet aan mee te doen," aldus Van Haga, die zaterdag naar een ondernemer gaat die er niet aan meewerkt. "Handhaaf niet, en laat het gewoon de keuze van de ondernemer zelf zijn. Het uitsluiten van ongevaccineerden is walgelijk."

Géén coronapas voor Kamerleden, wél voor dagjesmensen

Vrijdag hebben de Tweede Kamerleden een brief ontvangen waarin staat: "Om gebruik te maken van het Statenlokaal in de Tweede Kamer - een publiek toegankelijke horecaruimte - is het voor dagjesmensen wél nodig een coronatoegangsbewijs te tonen (vanaf 13 jaar), conform de regelgeving van de overheid. Voor mensen die in het Kamergebouw werken, wordt deze ruimte beschouwd als bedrijfsruimte en is een coronatoegangsbewijs niet nodig."

"Géén coronatoegangsbewijs voor Kamerleden, wél voor dagjesmensen. Het staat er echt!" schrijft Kamerlid Fleur Agema (PVV).


Dit doet denken aan de situatie in de Verenigde Staten, waar de vaccinatieplicht niet geldt voor congresleden en hun medewerkers. Quod licet lovi, non licet bovi.

 

© Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 03 oktober 2023

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers