“Verbijsterend groot percentage” artsen weigeren het nieuwe Coronavaccin te nemen

Pfizer’s covid-19 vaccin is aangekocht door Nederland en wordt binnenkort gebruikt op de bevolking. Maar volgens Forbes durft een “verbijsterend groot percentage” van de Amerikaanse artsen en gezondheidswerkers het vaccin niet zelf te nemen. En in een onderzoek op Medscape antwoordt bijna tweederde van de deelnemende artsen dat ze niet van plan zijn het vaccin te nemen voordat de klinische studies zijn afgerond, wat naar verwachting eind 2023 zal gebeuren.

De Verenigde Staten lopen voor op Europa in het vaccinatieproces, waar gezondheidswerkers en anderen die een groot risico lopen om met het Covidvirus te worden geïnfecteerd, prioriteit hebben gekregen bij de vaccinatie. Maar nu zijn er berichten dat velen in de gezondheidszorg de nieuwe vaccins niet willen nemen, omdat ze bang zijn dat ze later neveneffecten zullen hebben die nu nog niet bekend zijn.

Volgens Forbes is een “verbijsterend groot percentage” van de gezondheidswerkers in de Verenigde Staten ofwel huiverig voor het vaccin ofwel hebben ze besloten het niet te nemen. De LA Times meldt verschillende voorbeelden van gezondheidswerkers die aarzelen om zich te laten vaccineren. De krant vermeldt onder meer een ziekenhuis in Californië waar de meerderheid van de 700 medewerkers ervoor koos het vaccin niet te nemen. En in Ohio heeft ongeveer 60 procent van het personeel van het verpleeghuis de vaccinatie geweigerd. Soortgelijke berichten komen uit Georgia.

In de herfst heeft Medscape, een grote Amerikaanse website voor artsen, een enquête gehouden onder de geregistreerde gebruikers en gevraagd of zij zelf een vaccin tegen Covid-19 wilden nemen, dat onder speciale regels voor crisissituaties door de FDA vóór de klinische fase 3-studie werd goedgekeurd. Slechts 17 procent antwoordde dat ze daartoe bereid waren, terwijl een duidelijke meerderheid, 63 procent, antwoordde dat ze niet van plan waren zo’n vaccin te nemen. 19 procent wist het niet zeker. De klinische onderzoeken met de momenteel gebruikte Pfizer- en Moderna-vaccins zijn nog niet voltooid.

Uit een onderzoek van de American Kaiser Family Foundation in december blijkt dat het aandeel dat waarschijnlijk niet van plan is om zich te laten vaccineren iets hoger is onder de professionals in de gezondheidszorg (29 procent) dan onder de algemene bevolking (27 procent).

Verschillende gevallen waarin beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg hebben geleden aan vermoedelijke of bevestigde bijwerkingen van het vaccin hebben de aandacht van de mainstream media getrokken. Enkele voorbeelden: Een 32-jarige arts in Mexico leed aan een ontsteking van de hersenen en het ruggenmerg, zogeheten Myalgische Encefalomyelitis, en werd opgenomen op de intensive care nadat zij het vaccin van Pfizer had gekregen. Een arts in Boston kreeg een ernstige allergische reactie toen hij werd ingeënt met het vaccin van Moderna. Een verpleegster uit Tennessee die als een van de eersten het vaccin van Pfizer ontving, stortte kort na de vaccinatie in op live-tv. En een gezondheidswerker, een ogenschijnlijk perfect gezonde 41-jarige vrouw in Portugal, stierf onlangs 48 uur nadat ze het vaccin van Pfizer had gekregen.

In de Verenigde Staten zeggen vertegenwoordigers van verschillende autoriteiten dat ze zich zorgen maken over het feit dat een aanzienlijk deel van de gezondheidswerkers koudwatervrees heeft bij de aangeboden Covidvaccinatie. In een interview met de Daily Beast in december zei het hoofd van het Amerikaanse National Institute of Allergy and Infectious Diseases, Dr. Anthony Fauci, dat de twijfels over de nieuwe vaccins onder de algemene bevolking zullen toenemen als velen in de gezondheidszorg ervoor kiezen zich niet te laten vaccineren.

Vaccins ondergaan, zoals alle geneesmiddelen, normaal gesproken klinische proeven in drie fasen voordat ze door de geneesmiddelenautoriteiten worden goedgekeurd en aan het publiek worden gegeven. Tot dusver zijn twee vaccins goedgekeurd door de Amerikaanse FDA zonder voltooide fase 3-onderzoeken, een van Pfizer en een van Moderna. Het vaccin is goedgekeurd met verwijzing naar de aanhoudende pandemie en met de ondersteuning van speciale regels voor crisissituaties, ondanks het feit dat de klinische onderzoeken nog niet zijn afgerond maar nog steeds aan de gang zijn. De studie van Pfizer zal pas over twee jaar, in december 2023, worden afgerond.

Pfizer’s vaccin Comirnaty is na een zogenaamde “voorwaardelijke goedkeuring” van het Europees Geneesmiddelenbureau EMA in Nederland en andere EU-landen in gebruik genomen, terwijl het vaccin van Moderna naar verwachting binnenkort in de EU voorwaardelijk zal worden goedgekeurd.

Het feit dat de klinische studies nog niet zijn afgerond betekent dat het op dit moment niet bekend is hoe lang de vaccins tegen Covid-19 beschermen.

“Het is momenteel niet bekend hoe lang de bescherming van Comirnaty zal duren”, schrijft de EMA op zijn website.

Het is ook onduidelijk welke bijwerkingen het vaccin op de lange termijn kan hebben. Onder de meer onaangename bijwerkingen die momenteel op de bijsluiter van Comirnaty worden vermeld, is tijdelijke eenzijdige gezichtsverlamming van het gezicht, genaamd Bell’s palsy, die naar verluidt tot een op de duizend mensen treft die het vaccin nemen en ernstige allergische reacties waarvan wordt gemeld dat ze bij maximaal één op de tienduizend optreden.

Een van de meer onaangename bijwerkingen die momenteel in de bijsluiter van Comirnaty worden vermeld, is , de verlamming van Bell genaamd, die naar verluidt bij maximaal één op de duizend mensen die het vaccin gebruiken, kan treffen en ernstige allergische reacties waarvan wordt gemeld dat ze bij maximaal één op de tienduizend optreden.

De laatste keer dat een snel ontwikkelend vaccin op de markt werd uitgebracht, was in 2009, toen grote delen van de bevolking werden gevaccineerd tegen de Mexicaanse griep. Later werd ontdekt dat het vaccin narcolepsie veroorzaakte, een ongeneeslijke neurologische ziekte die onder andere aanleiding geeft tot terugkerende plotselinge slaapaanvallen en hallucinaties.

Vaccinfabrikanten afgeschermd van alle aansprakelijkheid terwijl neveneffecten zich opstapelen

Frontnieuws

© Frontnieuws

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zondag 23 juni 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers