Was de Spaanse griep wel een griep?

 De Spaanse griep dankt zijn naam eraan dat alleen in Spaanse media berichten over deze tragedie verschenen. Bijna alle bij de eerste wereldoorlog betrokken landen schreven niet over de massale sterfte. Dit om onrust bij de troepen te voorkomen. De hamvraag is of deze mensen stierven aan de talrijke vaccinaties die zij kregen of aan een vírus. Het geschatte aantal slachtoffers van deze griep loopt uiteen van 20 tot zelfs 100 miljoen.

Virus?

De patiënten die aan deze ziekte sterven lijden aan hoge koorts en longontsteking. Binnen enkele dagen verdrinken de slachtoffers in hun eigen vocht. De massa sterfte doet zich voor aan het einde van de vierjarige oorlog, dus in 1918, wanneer de mensen volledig uitgeput, ondervoed en gestrest zijn.

Volgens een publicatie in 1997 in het vakblad Science (van 21 maart 1997) zou Jeffrey Taubenberger van een slachtoffer van de pandemie in 1918 een griepvirus (H1N1) hebben geïsoleerd.

De Canadese bioloog David Crowe twijfelt echter aan die vaststelling. De identificatie van het virus is namelijk gebaseerd op onderzoek van het longweefsel van een soldaat. Wel is hij gestorven aan de voor de Spaanse griep typische longziekte. Het gaat natuurlijk wel wat ver om dan voor miljoenen doden te beweren dat zij aan hetzelfde virus zijn gestorven.

Daar voegt Crowe nog aan toe dat dat je dan nog steeds niet weet of een virus voor alle doden verantwoordelijk kan zijn.

Het lijkt erop dat er verschillende golven zijn uitgebroken, in februari 1918 in het Spaanse San Sebastian en eentje op hetzelfde moment in New York City. In maart 1918 in Kansas, april in Parijs, mei in Madrid. Vervolgens in juni in Duitsland, en tegelijkertijd ook in China, Japan, Engeland en Noorwegen.

De tweede zware golf breekt uit in Boston.

Opvallende test

In november 1918 worden testen uitgevoerd op 62 gezonde Amerikaanse matrozen. De artsen verzamelen vloeibare afscheiding uit de neuzen en kelen van doodzieke mannen en spuiten dit in de neuzen, kelen en ogen van de testpersonen.

Een ander deel van de proefpersonen bezoekt zieke soldaten in het ziekenhuis. Hier moeten zij zich over de patiënten heen buigen , zijn adem inademen en 5 minuten met hem spreken. De zieken moeten hun adem sterk uitademen en de testpersonen dit inademen.

Geen enkele van de gezonde mannen wordt echter ziek. (G. Kolata, The Story Of The Great Influenza Pandemic of 1918 and the Search for the Virus that Caused It).

Zwarte pest

Sterke gezonde mannen sterven van de ene op de andere dag. De ziekte heeft de kenmerken van de zwarte dood, de pest, plus van de ziekten waartegen deze mensen direct na de Eerste Wereldoorlog gevaccineerd zijn. Dat wil zeggen tegen tyfus, difterie, longontsteking, pokken, polio. In de VS zijn massa vaccinaties, met 24 stuks per persoon). Praktisch de hele bevolking krijgt giftige vaccins en daarmee een stuk of twaalf ziekten geïnjecteerd.

Volgens schrijfster en tijdgenote E. MacBean is de Spaanse griep veroorzaakt door vaccinaties. (lees verder) Volgens haar kregen alleen de gevaccineerden de griep.

Ze schrijft:"De propaganda die de geneesmiddelenindustrie gebruikt om de enorme vaccinatie campagne te rechtvaardigen in de VS is dat de soldaten terugkwamen uit vreemde landen met allerlei soorten ziekten en dat iedereen daarom geïnjecteerd moest worden."

De Spaanse griep kost wereld wijd minstens 20 miljoen mensen het leven.

Volgens de Amerikaanse wetenschapsjournalist G. Kolata is deze pandemie bewust uit de kranten, tijdschriften, boeken en het collectieve geweten verwijderd.

Vaccinaties

Het lijkt plausibel dat de 'Spaanse griep' aan de ene kant het gevolg is van ondervoeding, honger en een gebrek aan hygiëne als nasleep van de Eerste Wereldoorlog. Aan de andere kant is het ook het gevolg van massa vaccinaties. Deze werden met name aan soldaten gegeven, dan gaat het om injecties tegen pokken, tyfus en griep. In die tijd berichten verschillende kritische kranten, bijvoorbeeld de „Christian Science Monitor" en Eleanora McBean onafhankelijk van elkaar dat uitsluitend gevaccineerden de Spaanse griep kregen.

Bronnen:
Inentingsrapport van Hans Tolzin van Nov./Dez. 2005: Der amerikanische Impf-Bürgerkrieg von 1918 und das Rätsel der Spanischen Grippe unter https://www.impf-report.de/download/impf-report_2005.pdf
„Christian Science Monitor", 22. Feb. 1918,
S. 1 Impf-report von Hans Tolzin vom Jul./Aug. 2005: Die Vogelgrippe und das Tabu der Massentierhaltung; ab S. 19 https://www.impf-report.de/download/impf-report_2005.pdf
Jon Rapport, Febr. 2004, Angegebene Originalquelle: Eleanora McBean Ph.D., N.D. "Vaccination condemned", Kapitel 2, http://www.newmediaexplorer.org/sepp/2004/02/07/the_avian_flu_and_drugless_doctors.htm
Kent-Depesche Nr. 09+10/2020 vom Sabine Hinz Verlag: S.8: https://www.yumpu.com/de/document/view/63481486/es-reichtOoggetuigenverklaringen

Deze massa vaccinaties worden over het algemeen ontkend. Gelukkig zijn er ooggetuigenverslagen.

Ingri Cassel, directeur van Vaccination Liberation in Spirit Lake / USA, beroept zich in juli 2003 in een bijdrage voor de "Idaho Observer" op een bericht van de tijdgenoot Dr. Rosenow, hygiene-inspecteur bij het Amerikaanse leger. Hij schrijft over meer dan 31.106 gehospitaliseerde gevallen van "longtuberculose" met 1.114 doden gedurende de deelname van de VS aan de oorlog. Voor de legerarts was het destijds niet mogelijk een onderscheid te maken tussen "longtuberculose", de gevolgen van een inenting en Spaanse griep. Cassel citeert nog een andere schrijfster, Anne Riley Hale.

Zij spreekt van een Inentingsorgie in het Amerikaanse leger. Verhoudingsgewijs waren veel slachtoffers soldaten. De mannen die geen inenting kregen bleven gezond. Destijds werd ervan gesproken dat meer soldaten aan vaccinaties stierven dan door vijandelijk geweervuur

Ook in het Britse en Franse leger enten ze hun soldaten in, vooral tegen tyfus. Toch waren er 7000 geregistreerde tyfus gevallen onder de Engelsen in 1916 en meer dan 113.000 bij de Fransen.

Een andere ooggetuige is Dr. Eleanor McBean, Ph.D., M.D (arts), een samenvatting uit haar boek The Swine Flu Expose (1977) is hier te vinden, Hoofdstuk 2: De Spaanse griep van 1918 werd veroorzaakt door vaccinaties.
Zij schrijft onder andere, dat een ding zeker is en dat is dat de Spaanse griep van 1918 werd veroorzaakt door veel verschillende vaccins die het lichaam vergiftigden.

Verhaal

Deze geschiedenis is uiterst opmerkelijk omdat er eigenlijk zo weinig ruchtbaarheid aan wordt gegeven. Het is een van de grootste rampen van de moderne historie en desondanks is er bitter weinig over bekend. Daar komt nog bij dat er wonderlijke overeenkomsten zijn met de corona crisis van nu. Opnieuw is er geen virus geïsoleerd, net zoals bij het Spaanse griep virus (al suggereert een deel van de wetenschap dat dit wel het geval is). Ook nu dragen mensen mondkapjes en reageren politici alsof covid-19 ook miljoenen doden te betreuren heeft.

Daarnaast is er een belangrijk verschil. Vergeleken bij de Spaanse griep is de corona crisis met het geringe aantal dodelijke slachtoffers vergeleken bij de miljoenen van de Spaanse tegenhanger niet meer dan een verkoudheid. De maatregelen om dit te beteugelen horen bij een pandemie met miljoenen doden. Tevens is opvallend hoe weinig de geneeskunde heeft geleerd van de griep van even na WOI. Destijds hadden mondkapjes geen enkele zin omdat bleek dat het 'virus' niet overdraagbaar was tussen mensen, zelfs niet door elkaar bewust te besmetten (zie het kopje 'Opvallende test')

Bron: dlmplus.nl
Rob Vellekoop, 4 september 2020

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 16 juli 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Forum updates

  • Geen berichten om weer te geven.

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers