Wereldgezondheidsorganisatie laat hydroxychloroquine vallen uit het wereldwijde onderzoek naar coronavirusbehandeling

De Wereldgezondheidsorganisatie kondigde maandag een ‘tijdelijke pauze’ aan over het opnemen van een antimalariamiddel, waarvan president Donald Trump zei dat hij het hielp om het coronavirus te voorkomen, in een wereldwijde studie over mogelijke behandelingen voor de ziekte. 

Directeur-generaal van de WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus zei op een persconferentie dat de uitvoerende groep die toezicht hield op de ‘Solidariteit’-proef van de organisatie met experimentele behandelingen, zaterdag besloot om het gebruik van hydroxychloroquine op te schorten in het licht van een studie gepubliceerd in The Lancet die een lager overlevingspercentage vond onder gehospitaliseerde COVID -19 patiënten die het medicijn gebruiken. 

De stuurgroep van de proef zal de pauze gebruiken om de Data Safety Monitoring Board in staat te stellen een evaluatie en beoordeling uit te voeren van “al het wereldwijd beschikbare bewijs” om “de potentiële voordelen en nadelen van dit medicijn adequaat te evalueren”, aldus Tedros. 

Hydroxychloroquine was een van de vier geneesmiddelen en geneesmiddelencombinaties die deelnamen aan de Solidarity-studie, die volgens Tedros meer dan 3.500 patiënten heeft ingeschreven in 17 landen. Andere mogelijke behandelingen, waaronder het experimentele remdesivir en een hiv-combinatietherapie, worden nog getest.

“We willen hydroxychloroquine gebruiken als het veilig en doeltreffend is, als het de mortaliteit vermindert, de opnameduur verkort, zonder de bijwerkingen te vergroten”, zegt Soumya Swaminathan, hoofdwetenschapper van de WHO. Swaminathan zei dat ze verwachtte dat de stuurgroep van het Solidariteitsonderzoek de bevindingen van de Monitoringcommissie voor gegevensveiligheid de komende twee weken zou herzien. 

Kan hydroxychloroquine COVID-19 voorkomen ?: President Donald Trump denkt misschien. Daar zijn geen gegevens voor.

Dr. Michael Ryan, hoofd van de noodsituaties van de WHO, zei dat de pauze “standaardpraktijk” was en dat als de beoordeling geen problemen oplevert, het gebruik van de drug in het solidariteitsonderzoek zou worden hervat. 

‘Dit is puur uit voorzorg gedaan om die gegevens te kunnen beoordelen en het juiste proces te laten doorlopen’, zei Ryan.

Hydroxychloroquine en chloroquine zijn goedgekeurd voor de behandeling van lupus en reumatoïde artritis en voor het voorkomen en behandelen van malaria, maar geen grote rigoureuze tests hebben aangetoond dat ze veilig of effectief zijn voor het voorkomen of behandelen van COVID-19.

‘Dit zal je doden’: mensen waarschuwen anderen na het schijnbare gebruik van hydroxychloroquine door Trump

‘Ik denk dat ze tijdverspilling is’: Trump verwerpt Nancy Pelosi en noemt hem ‘morbide obesitas’, bezorgdheid over hydroxychloroquine

De Amerikaanse Food and Drug Administration waarschuwde in april dat het medicijn ‘niet is aangetoond dat het veilig en effectief is voor het behandelen of voorkomen van COVID-19’ en dat het niet mag worden gebruikt ‘buiten de ziekenhuisomgeving of een klinische proef vanwege risico van hartritmeproblemen. ” 

Ondanks het gebrek aan bewijs dat het werkte en de waarschuwing van de FDA, heeft Trump herhaaldelijk het gebruik van het medicijn onderschreven, zeggend dat hij een “gevoel” had dat het effectief was en tegen de Amerikanen zei: “Wat heb je te verliezen? Neem het.”

De president vertelde verslaggevers op 18 mei dat hij het medicijn als profylactisch middel had gebruikt om infectie te voorkomen. In een interview dat zondag werd uitgezonden, zei hij dat hij “net klaar” was met zijn hydroxychloroquine-regime. 

‘En trouwens, ik ben er nog steeds. Voor zover ik weet, hier ben ik’, zei Trump over het programma “Full Measure With Sharyl Attkisson” van Sinclair Broadcast. 

Trump heeft felle kritiek geuit op de manier waarop de WHO met de coronaviruspandemie omgaat en beschuldigt van te traag handelen en te bereid om de aanvankelijke ontkenning van China te accepteren dat er geen bewijs was voor overdracht van mens op mens. Hij heeft de Amerikaanse financiering van de organisatie tijdelijk bevroren en dreigde deze permanent te maken door zich volledig terug te trekken uit de United Health Agency. 

De WGO heeft de bewering van Trump betwist dat het eerder de alarmbel had moeten luiden bij de uitbraak. Tedros heeft gezworen om de reactie van de organisatie “op het vroegst geschikte moment” onafhankelijk te beoordelen.

Bijdragen: Kim Hjelmgaard en Courtney Subramanian, USA TODAY; The Associated Press

admin

© stopdebankiers.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
donderdag 28 september 2023

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers