Coronacrisis bewijst: Rutte is geen leider

Terwijl het gehele land in rep en roer is, belachelijke Robert Jensen de huidige situatie ridiculiseert en mensen massaal fake news verspreiden, is het oorverdovend stil vanuit de kant van de rijksoverheid. Rutte benadrukt het advies van ‘de experts’ van het RIVM op te volgen, maar of Rutte dat ook moet willen, is discutabel.

Evident is inmiddels dat de overheid de touwtjes niet meer in handen heeft omtrent de verspreiding van COVID-19. En toch is dit opmerkelijk, want het RIVM verklaarde dat ‘de ziekte niet heel besmettelijk lijkt’, dat ‘we niet aan de vooravond van een grote epidemie in Nederland’ staan en dat ‘de kans op een besmetting in Nederland nihil is’. Een technocratische opstelling van overheden bij uitbraken is niet per se verkeerd, maar als ‘de experts’ de situatie onderschatten, is een hardere aanpak vereist.

En precies deze ‘harde aanpak’ ontbreekt. De premier maakte via een persconferentie bekend dat onder andere middelbare scholen niet worden gesloten. De achterliggende gedachte is dat ouders dan noodgedwongen thuis zitten om op de kinderen te passen.

Naast dat 13+’ers prima alleen thuis kunnen blijven, is het natuurlijk krankzinnig dat economische belangen voorrang hebben op maatschappelijke belangen, zoals de volksgezondheid. Wopke Hoekstra (CDA) lijkt wel gediend te zijn van een onconventionele aanpak en liet het volgende weten:

Lees ook:  “EU-kritische partijen gaan een derde van zetels winnen in mei”

“Onze zakken zijn echt heel diep en ik ben bereid om ze allemaal te legen.”

Daaruit valt op te maken dat de (hopelijk) aankomende premier bereid is om €90 miljard in de reële economie te pompen, terwijl de Europese norm (een maximale staatsschuld van 60% t.o.v. bruto binnenlands product) niet overschreden wordt. Een potentiële handelswijze die menig burger en bedrijf geruststelt in zware economische tijden.

Overigens zou de overheid met die vrijgekomen gelden de kinderopvangtoeslag kunnen verhogen, opdat ouders jongere kinderen niet thuis hoeven te houden, waardoor ouders niet thuis hoeven te blijven. Hoe de ‘liberale’ premier hier niet op is gekomen, zegt genoeg.

Rutte durft harde, onorthodoxe maatregelen, zoals het uitschrijven van staatsobligaties, niet te nemen, terwijl Hoekstra luidt en duidelijk propageert alles te doen wat nodig is om de Nederlandse economie te stimuleren. Mark Rutte neemt de voorstellen van het RIVM letterlijk over, terwijl Wopke Hoekstra verder durft te gaan dan het advies van Christine Lagarde, de voorzitter van de ECB.

Zo’n bestuurder, die verder durft te gaan waar menig politici stoppen, zou Nederland moeten leiden op momenten waarop het er echt toe doet. Zo’n bestuurder is onze premier niet. Zo’n bestuurder is Wopke Hoekstra.

Lees ook:  #migratiedebat: Nederland capituleert... maar de EU-baan voor Rutte is veiliggesteld

Reacties

Reacties

Een bevolking die de vrijheid van meningsuiting, het debat en de waarheid niet respecteert en verdedigt, zal niet lang de vrijheid hebben die voortvloeit uit de vrijheid van meningsuiting, het debat en de waarheid. Deze website respecteert de waarheid en het vereist uw steun denk aan onze sponsors of doe een donatie hier wij zijn blij met elke euro. Zoals u wellicht weet doen de Social Media sites zoals Facebook en Twitter er alles aan om ons bereik tot een minimum te beperken! We zijn daarom meer dan ooit afhankelijk van uw support om het woord bij de mensen te krijgen. Wanneer u bovenstaand artikel nuttig, interessant of leerzaam vond, like het dan en deel het overal waar u maar kunt! Alvast heel hartelijk bedankt voor de support!

admin

© stopdebankiers.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
donderdag 24 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner