Coronavirus: de stand op 27 januari

Tot nu toe 80 doden, 2801 geïnfecteerd in totaal. Franse arts geeft alles vrij.

De huidige status: Het coronavirus (2019-nCoV) heeft tot nu toe 80 mensen gedood op het vasteland van China. 2744 mensen zijn besmet. 24 andere gevallen zijn bevestigd in Azië, drie in Europa en vijf in Noord-Amerika. Tot nu toe zijn ongeveer 54 patiënten hersteld van de ziekte.

Het zwaarst getroffen zijn inwoners van de stad Wuhan, die tien keer zo groot is als Berlijn. Er zijn 1424 bevestigde gevallen in de provincie Wuhan en Hubei. Xi Jinping heeft zaterdag zijn bezorgdheid geuit over de epidemie, die zich steeds sneller verspreidt en een “serieuze uitdaging” is.

Meer dan 1.350 artsen zijn ingezet in Wuhan om de epidemie te bestrijden, en nog eens 1.000 zullen volgen, zei Ma Xiaowei, directeur van het National Health Committee (NHC). Volgens de gezondheidsautoriteit van China is het coronavirus al besmettelijk in de incubatiefase. Dit zijn maximaal 14 dagen.

Zoals de Morning Post in Zuid-China meldt , hebben gezondheidsambtenaren de verkoop van exotische dieren op een vismarkt in het centrum van Wuhan verboden. De order moet onmiddellijk van kracht zijn en ‘strikt worden nageleefd’, zeggen de regeringsfunctionarissen.

De verhuizing volgt op een oproep van 19 vooraanstaande wetenschappers om “consumptie en handel in wilde dieren en planten te elimineren”. “Het beheersen of zelfs elimineren van diervoeder en de bijbehorende handel is niet alleen belangrijk voor de bescherming van het milieu, maar ook voor het beheersen van risico’s voor de volksgezondheid,” voegde de groep toe.

In Frankrijk zei de senior arts, prof. Yazdan Yazdanpanah, die de twee Paronese coronaviruspatiënten behandelde, op zaterdag dat de ziekte minder ernstig lijkt te zijn dan vergelijkbare uitbraken in het verleden. De kans op een Europese epidemie veroorzaakt door het nieuwe coronavirus is in dit stadium laag.

“Het sterftecijfer voor de virale ziekte die vorige maand in China is geïdentificeerd, wordt momenteel geschat op minder dan 5 procent, terwijl het tweemaal zo hoog was voor SARS,” zei Yazdanpanah. Het MERS-coronavirus in Saoedi-Arabië is ook ernstiger dan het virus in China.

Wild speculeert daarentegen prof. Neil Ferguson, expert op het gebied van volksgezondheid aan het Imperial College in Londen. In de Guardian zei hij dat zijn “beste gok” was dat 100.000 mensen werden getroffen door het virus, hoewel er tot nu toe slechts 2.000 bevestigde gevallen zijn.

In de tussentijd veroorzaakte een video van een Youtuber verontwaardiging in de sociale netwerken. Het bleek dat de video is niet uit China, maar van het eiland Palau in het jaar 2016 komt . Vleessoep is daar een lokale delicatesse.

Mimikama biedt een feitencheck als tegengif voor media-scaremongering in Europa . ( Bulgan Molor-Erdene )

Afbeeldingsresultaat voor coronavirus

admin

© stopdebankiers.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
donderdag 24 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner