Coronavirus-dode op de Filipijnen – president Rodrigo Duterte verscherpt inreisverbod voor Chinezen

Screenshot YouTube © China News Service

Het eerste sterfgeval als gevolg van het nieuwe Coronavirus is nu buiten China gemeld. Het is een man op de Filipijnen die als gevolg van de infectie is overleden.

Het Coronavirus blijft zich snel verspreiden in China. In China zijn – in de afgelopen 24 uur – 2600 nieuwe gevallen van besmetting gemeld.

Rond 13.700 mensen over de hele wereld zijn nu bevestigd dat ze besmet zijn met het virus en in China is het dodental nu meer dan 300 mensen, schrijft Sverige Radio.

De persoon die nu aan de besmetting op de Filipijnen is overleden is ook een chinees. Het handelt zich om een 44-jarige man uit Wuhan die op vakantie was in de Filipijnen en iets meer dan een week geleden ziek werd. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie, WHO, was de man geïnfecteerd voordat hij naar de Filipijnen kwam.

De Filipijnse president Rodrigo Duterte heeft gereageerd door het tijdelijke inreisverbod voor Chinezen aan te scherpen. Iedereen die China de afgelopen weken heeft bezocht, wordt nu de toegang tot het land ontzegd, schrijft SR.

Rommel

© Fenixx

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
vrijdag 25 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Willekeurige partner