Coronavirus heeft Finland bereikt – 15 mogelijk geïnfecteerd

Het dodelijke Coronavirus heeft nu Scandinavië bereikt. In Finland bevestigen de autoriteiten dat een Chinese toerist het virus bij zich heeft en sinds vorige week in het land is.

Het was op dinsdag dat een Chinese toerist zich bij het Ivalo ziekenhuis meldde als gevolg van het ervaren van griepverschijnselen, meldt SVT.

“De verwachting was dat het virus via toeristen naar Finland zou komen. Het risico dat het virus zich in Finland verspreidt is nog steeds erg klein, dus er zijn geen redenen tot bezorgdheid”, zegt Salminen.

In Zweden heeft het Bureau voor de Volksgezondheid het publiek laten weten dat het zich geen zorgen hoeft te maken. Mika Salminen, directeur van het Staatsinstituut voor Gezondheid en Welzijn in Finland, heeft een vergelijkbare visie op de voortgang van de virusziekte.

Finse openbare dienstverlener Yle kondigt aan dat 15 mensen mogelijk door het virus zijn geïnfecteerd en daarom worden gemonitord.

Verschillende bevestigde gevallen in Duitsland

Het virus is ook bevestigd in Duitsland. In de Duitse deelstaat Beieren zijn in totaal vier mensen besmet binnen een bedrijf in de automobielindustrie nadat een collega uit China het kantoor had bezocht.

Rommel

© Fenixx

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
maandag 28 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Willekeurige partner