By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Coronavirus – Nederlandse groothandels kunnen vraag naar mondkapjes nauwelijks bijbenen

Groothandels kunnen de stijgende vraag naar mondmaskers amper bijbenen. Dat blijkt uit een rondvraag bij drie groothandels en twee producenten. Eind vorige week werd meer duidelijk over de ernst en omvang van het nieuwe coronavirus. Sindsdien gaat het aantal orders snel omhoog.

“Vrijdagavond na het achtuurjournaal is het ontploft bij ons”, zegt Peter van der Weide van medisch groothandel en webwinkel Merkala. “De extra pallets die vrijdag binnenkwamen, waren direct op. Vandaag kwam weer een trailer binnen. Die was al verkocht voor die binnen was.” Ook grondhandels Majestic en Thaly zagen de vraag naar mondmaskers vrijdag sterk stijgen. Behalve aan mondmaskers is er veel behoefte aan andere beschermende kleding, zoals overalls, brillen, handschoenen, haarnetjes en overschoenen.

De groothandels krijgen onder meer bestellingen binnen van apotheken en bedrijven die actief zijn in China. Thaly levert ook aan mensen die maskers naar familie in China willen sturen. Dat gaat al snel om honderden maskers per bestelling. “Je zou er drie per dag moeten dragen om het goed te doen.”

Lucas de Koning van Majestic merkt op dat veel mondkapjes worden geproduceerd in China, vaak zelfs in de buurt van Wuhan. In deze stad is het nieuwe coronavirus uitgebroken. Ook daardoor staat de levering onder druk. “Nu gaan we waarschijnlijk weer terugleveren aan China”, aldus De Koning. Zijn groothandel levert normaal gesproken aan de bouw, industrie en landbouwsector. Dezelfde maskers bieden namelijk ook bescherming tegen stof. Die klanten krijgen voorrang.

Moldex produceert zulke maskers, richt zich normaal gesproken ook alleen op de industrie en is niet ingesteld op het feit dat de vraag zo plotseling groeit. Het bedrijf kijkt of het de productie kan opschroeven. “Maar ook daar moet je geen wonderen van verwachten”, nuanceert Luc Rijnbeek van Moldex. 3M, een van de grootste producenten van de maskers, heeft de productie al verhoogd en verwacht voorlopig nog te kunnen leveren.

ANP

Afbeeldingsresultaat voor mondkapje

Mondkapje. ANP MARCEL VAN HOORN

 

Redactie

© www.tpo.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
donderdag 03 december 2020

Jouw account

Nieuwsbox

Nieuwste leden

.

Laatste reacties....

“Europa is de gaskamer van Soros”
03 december 2020
Ooit kon je kiezen....christen moslim jood of geen geloof...
“Europa is de gaskamer van Soros”
03 december 2020
Ja echt een naar vies mannetje
“Europa is de gaskamer van Soros”
03 december 2020
Het is één van de grootste misdadigers. Is ooit begonnen...
Willekeurige partner

Online (laatste 5)

Laatste website updates
29 november 2020
25 november 2020