Nu 10 patiënten in Nederland – Ziekenhuis Gorinchem op slot

Minister Bruno Bruins (VVD) voor Medische Zorg, Jaap van Dissel, directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van RIVM en Aura Timen is hoofd van het Centrum Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding bij het RIVM tijdens de persconferentie. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu brengt nieuws naar buiten rondom het coronavirus. ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN

In Nederland zijn nu 10 mensen besmet met het coronavirusvirus. Dat zei minister Bruno Bruins zondagmiddag tijdens een persconferentie. De besmettingen zijn in Amsterdam, de omgeving van Tilburg, Delft, Gorinchem en Coevorden.

Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem is gesloten. De maatregel volgt nadat er een vrouw een week ernstig ziek in het ziekenhuis in Gorinchem heeft gelegen. Nadat ze was overgeplaatst naar het Rotterdamse Erasmus MC bleek ze besmet met het nieuwe coronavirus. De vrouw ligt in strikte isolatie in het Rotterdamse Erasmus MC.

Wie last heeft van milde klachten als hoesten, koorts en problemen met de luchtwegen en onlangs risicogebieden heeft bezocht moet niet naar zijn werk gaan, zegt Bruins. Het is beter af te wachten of de klachten verergeren en in een dergelijk geval dan telefonisch medische hulp zoeken. Het gaat om mensen die in China, Zuid-Korea, Iran, Singapore en Noord-Italië zijn geweest. In Noord-Italië gaat het om de volgende provincies: de Aosta-vallei, Piëmont, Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië, Veneto, Emilia-Romagna en Ligurië.

 

Bas Paternotte

© www.tpo.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
vrijdag 25 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Willekeurige partner