By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

 

Coronavirus treft ook ruimtevaart

donderdag, 12 maart 2020 17:17 Geschreven door

Coronavirus treft ook ruimtevaartFoto: Omroep Gelderland

De uitbraak van het coronavirus (COVID-19) treft ook de ruimtevaart, de ruimtevaartindustrie en enkele belangrijke gerelateerde evenementen. Zo heeft de wereldwijde ernst van dit virus er vandaag de dag toe geleidt dat het jaarlijkse Lunar and Planetary Science Conference in Texas werd geannuleerd en dat werknemers van NASA's Ames Research Center in Californië aan thuiswerken moeten doen. Ook de jaarlijkse bijeenkomst van de International Astronautical Federation in Parijs werd geannuleerd.

Terwijl momenteel wereldwijd vele tienduizenden mensen besmet raken door het coronavirus (COVID-19) kan het niet anders dan dat ook wetenschappers, ingenieurs en andere werknemers van ruimtevaartorganisaties en ruimtevaartbedrijven hierdoor getroffen worden. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA besliste op 8 maart 2020 al om de 17 000 werknemers van Ames Research Center in Californië thuis te laten werken. Op deze manier hoopt NASA de verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te kunnen beperken. De ruimtevaartorganisatie sluit ook niet uit dat er nog meer NASA centra tijdelijk worden gesloten en meer werknemers van thuis zullen moeten werken. Ook het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf United Launch Alliance (ULA), dat onder andere Atlas raketten en satellieten bouwt en lanceert, neemt maatregelen om de gevolgen van het virus te proberen beperken. Zo annuleert dit bedrijf grote bijeenkomsten en beperkt het zijn zakenreizen. Daarnaast wordt het aantal bezoekers die United Launch Alliance (ULA) wensen te bezoeken beperkt en gaan werknemers die ziek zijn meteen in quarantaine. United Launch Alliance (ULA) gaat er voorlopig niet van uit dat de eerstvolgende lancering, die voorzien is voor 21 maart 2020, wordt uitgesteld. Ook de commerciële ruimtevaartbedrijven als SpaceX en Blue Origin laten zoveel mogelijk mensen van thuis werken en volgen de situatie op de voet op. De belangrijke ruimtevaartconferentie Satellite 2020, dat jaarlijks ongeveer 15 000 bezoekers lokt, werd ook vroeger stopgezet. Of twee andere belangrijke evenementen in de Verenigde Staten nog gaan doorgaan, GEOINT 2020 en het 36ste Space Symposium, is nog niet duidelijk.

In Europa heeft Arianespace, dat verantwoordelijk is voor de lanceringen van de Ariane 5 raketten, laten weten dat zakenreizen beperkt alsook bijeenkomsten van grote groepen werknemers. Voorlopig beïnvloed het coronavirus (COVID-19) nog niet de plannen en voorbereidingen van de eerstvolgende lancering van Arianespace. Ook de Europese ruimtevaartorganisatie ESA heeft ingrijpende maatregelen genomen. Zo werd aan ESA-werknemers gevraagd om beperkt of niet meer te reizen en om evenementen waar mensen samen komen te vermijden. ESA liet uiteindelijk op donderdag 12 maart 2020 ook weten dat de lancering van de Europese ExoMars Marsrover wordt uitgesteld als gevolg van extra testen maar ook als gevolg van overmacht omwille van het coronavirus (COVID-19). Doordat wetenschappers en ingenieurs niet meer kunnen rondreizen, vertraagd dit hun werk wat dan weer een enorme impact heeft op de verdere ontwikkeling van deze complexe missie. Ook bepaalde faciliteiten van de European Southern Observatory (ESO) werden gesloten als gevolg van de uitbraak in Europa van het coronavirus (COVID-19). Zo werden ESO's Supernova Planetarium and Visitor Centre in Duitsland tijdelijk gesloten en mogen de ESO-sterrenwachten in Chili geen bezoek meer ontvangen.

Kris

© © spacepage

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
maandag 12 april 2021

Vaccin updates

Jouw account

Populair deze week
Nieuwste leden
.

Laatste reacties....

“Er gaan straks doden vallen!”, zeggen Agenten & ME-ers…
12 april 2021
Wie had dit gedacht tien jaar geleden. Wat een land is di...
Is het coronavirus gevaarlijk?
11 april 2021
Inderdaad
‘Long Covid’ geen reden voor coronamaatregelen
11 april 2021
Allemaal Q-koorts xD
Willekeurige partner