Coronavirus: Wetenschapper zegt dat ze werd ontslagen door de staatsregering van Florida omdat ze weigerde Covid-19-gegevens te manipuleren

De beweringen van Rebekah Jones over gegevensmanipulatie werden afgewezen door de gouverneur van Florida, Ron DeSantis

De hoofdwetenschapper die de coronavirus- onlinedatabase van Florida heeft gemaakt, beweert dat ze werd ontslagen na onenigheid met functionarissen over vermeende manipulatie van informatie.

Het Florida Department of Health (DoH) heeft Rebekah Jones maandag ontslagen, nadat de datawetenschapper op 5 mei uit haar functie als informatiesysteembeheerder was verwijderd.

Sommigen hebben de staatsautoriteiten veroordeeld, die beweerden dat Florida zou kunnen heropenen op basis van de informatie die via het dashboard van mevrouw Jones was verstrekt.

Mevrouw Jones had vrijdag aangekondigd dat ze was verhuisd binnen de DoH en geen toezicht meer zou houden op een online dashboard met dagelijkse snapshots van de Covid-19-infecties, tests en sterfgevallen in Florida.

De voormalige DoH-wetenschapper beweerde vrijdag in een e-mail aan onderzoekers dat ze na haar ontslag niet “hetzelfde niveau van toegankelijkheid en transparantie” in de gegevens van Florida zou verwachten.

Mevrouw Jones zei later dat ze uit haar functie was verwijderd omdat ze niet “handmatig gegevens zou wijzigen om de steun voor het heropeningsplan op te schroeven”, in opmerkingen aan CBS12 News,

Related video: Massive block parties in Florida end in arrests and police injuries

Het was specifiek onduidelijk naar welke gegevens ze verwees.

Lees ook:  Corona-virus: komt het uit de VS?

De gouverneur van Florida, Ron DeSantis, verwierp de fall-out dinsdag als ‘een non-issue’ en prees het dashboard als een nationaal model.

Niet-essentiële bedrijven in de staat, zoals restaurants en winkels, mochten vorige week openen met een capaciteit van 50 procent, terwijl het aantal bevestigde Covid-19-gevallen meer dan 46.000 bedroeg.

Een woordvoerder van de heer DeSantis, Helen Ferre, zei dat mevrouw Jones “eenzijdige beslissingen had genomen om het COVID-19-dashboard van de afdeling te wijzigen zonder input of goedkeuring van het epidemiologische team of haar supervisors”.

‘We kregen te horen dat de heropening van Florida was gebouwd op het bestuderen van de gegevens’, zei congreslid Jacksonville en lid van het House Health Committee, Tracie Davis.

Als die gegevens onjuist of gemanipuleerd waren, lopen talloze Floridianen het risico te worden blootgesteld aan COVID-19′, voegde de democraat eraan toe. “We weten dat onze staat wordt heropend en we hebben nu een vraagteken over de gegevens”.

De autoriteiten van Florida zeiden dat het aantal infecties en positieve tests in de staat afnam.

 Rebekah Jones archivos | Venezolana de Televisión
Indignatie redactie

© Indignatie

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 19 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner