By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

CRISPR het einde van Homo Sapiens?

image We staan als mensheid op de drempel van de grootste revolutie uit de menselijke geschiedenis en bijna niemand weet het…

Een revolutie die ons een maatschappij zal brengen waar seks voor de lol is en kinderen worden gemaakt in een laboratorium.

Dit artikel hoort thuis in de categorie die je op-ed artikelen zou kunnen noemen. Het woord op-ed is een afkorting voor “opposite the editorial page” en zijn artikelen die wordengeschreven door een gastauteur. Ze weerspiegelen vaak een eigen mening en/of visie die niet per definitie hoeft overeen te komen met de mening/visie van de redactie.

Daarnaast zijn er nog ook nog lezersbrieven, incidentele stukken die door lezers geschreven kunnen worden en eventueel gepubliceerd, waarvoor hetzelfde geldt.

Wij danken de lezer voor de hierna volgende bijdrage:


We staan als mensheid op de drempel van de grootste revolutie uit de menselijke geschiedenis en bijna niemand weet het…

CRISPR is een techniek waarmee we biologische entiteiten kunnen veranderen. Planten, dieren, mensen kunnen genetisch worden aangepast door veranderingen aan te brengen in het DNA. Ik hoorde iemand zeggen in een documentaire over dit onderwerp: ”Het is vrijwel onmogelijk om de koper en verkoper uit elkaar te houden” en zo is het ook altijd gegaan.

Nu praten we nog over regulering en het wettelijk verbieden van bepaalde toepassingen op dit gebied maar de potentie van deze techniek is zo groot dat het bijna onmogelijk is om het tegen te houden.

Het zal in de nabije toekomst mogelijk worden om erfelijke ziektes weg te nemen, om supermensen te creëren, om een supersoldaat, die bestand is tegen pijn en vermoeidheid, te scheppen. De mogelijkheden zijn ontelbaar en als je een erfelijke ziekte in de familie hebt dan zullen velen maar wat blij zijn met deze techniek...ook heel begrijpelijk natuurlijk. Ook zullen er allerlei mogelijkheden ontstaan om het verouderingsproces van mensen tegen te gaan maar wat voor gevolgen zal dat allemaal op de mens hebben die we nu kennen?

Als we nu naar de mens kijken dan wordt het bestaan, het karakter en de moraal van mens eigenlijk bepaald door het feit dat we ziek worden, verouderen, lijden en sterven…

Dat heeft invloed op hoe we naar onszelf kijken en hoe we naar andere mensen kijken. Het zorgen voor anderen, het omkijken naar anderen en het begrip hebben voor anderen vormt de mens op een positieve manier. Het haalt vaak het beste in ons naar boven. Niet alles draait om presteren, perfectie of efficiëntie. We besteden nu nog veel tijd, aandacht en geld aan mensen die het minder hebben getroffen. Ouderen, zieken, geestelijk en lichamelijk gehandicapten en we vinden het ook normaal dat die zorg er is.

De dood maakt het leven belangrijk. Denk maar eens na welke invloed het op je leven zou hebben als je bijvoorbeeld 500 jaar oud zou kunnen worden. Menselijk relaties zullen onherroepelijk veranderen. Veel zaken worden minder urgent. Je zal mindere druk voelen om een studie te halen of veel minder ambitieus zijn in je plannen voor een nieuw bedrijf. Je zal veel minder geneigd zijn om je hele leven bij een partner te blijven en je zal minder druk ervaren om leuk of lief tegen andere mensen te doen want de dreiging van dood en ziekte is veel minder aanwezig. Mensen zullen veel onverschilliger worden en minder betrokken zijn want alles is minder belangrijk geworden. Het leven zal haar glans in zekere zin verliezen.

Wat nu als deze nieuwe CRISPR technieken helemaal vrij worden gegeven? Wat zijn dan de gevolgen?

De eersten die zullen profiteren van deze techniek, die in het begin nog duur zal zijn, zijn rijke mensen en zij zullen dus een voorsprong krijgen en misschien daardoor zal er al een soort superras ontstaan.

De techniek zal steeds goedkoper worden en meer en meer mensen zullen er gebruik van maken. Baby’s zullen genetisch worden geperfectioneerd en erfelijke ziektes worden weggenomen. Er zal steeds raarder tegen natuurlijk zwangerschappen worden aangekeken. Dat is iets voor de paupers. Seks is voor de lol en kinderen worden gemaakt in een laboratorium.

Binnen enkele generaties zal de moraal van de mens veranderen. Er zal steeds minder begrip, geduld en barmhartigheid zijn voor ziektes en gehandicapte mensen want dat wordt gezien als een eigen verantwoordelijkheid. De samenleving zal kouder en killer worden en het gevoel van humor zal steeds verder afnemen want humor en de menselijke gebreken zijn nauw met elkaar verbonden. Mensen zullen meer en meer geestelijke klachten krijgen omdat hun natuur niet meer in balans is met de wereld om zich heen. Religie zal meer en meer op de achtergrond komen te staan en veel mensen zullen zichzelf als goden gaan beschouwen.

Ik denk dat CRISPR het einde van de mensheid zal betekenen. De mens zoals we die nu nog kennen zal niet meer als een soort cocon zijn geweest voor de vlinder die we zullen voortbrengen. De mens 2.0….een genetisch gemanipuleerde, cyborg die de oude mens zal uitroeien.

En misschien is dat wel alles waartoe we ooit op deze aarde zijn gekomen. Het voortbrengen van een nieuwe stap in de evolutie of is het toch de God van liefde die het laatste woord zal hebben?

Redactie

© niburu.co

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 05 december 2020

Jouw account

Chatbox

Nieuwste leden
.

Laatste reacties....

Groot Brittannië en Canada leggen indirecte vaccinatieverplichting op – volgt Nederland ook?
05 december 2020
Zo voorspelbaar. En ja, dat komt hier ook. Overal komt u...
Sinterklaas thuis vieren met mondkapje op
05 december 2020
Heel treurig allemaal 😠
Wanhopige mensen stemmen overal mee in
05 december 2020
goed stuk

Agenda

Alleen maar chaos
  1.   4th dec, 2020 20:00
Protest tegen tradities
  1.   5th dec, 2020
All For Humanrights
  1.   10th dec, 2020 14:00
Willekeurige partner

Online (laatste 5)

Laatste website updates
29 november 2020
25 november 2020