De bevolking in Amerika wordt steeds bozer

Ooit dachten ze dat hun welvaart eeuwig zou duren en dat ze met hard werken alles konden bereiken wat ze maar willen.

Maar, nu zien voor hun ogen hoe de middenklasse wordt weggevaagd en grote steden veranderen in een oorlogsgebied.

Voor de meeste mensen wordt het steeds moeilijker om de eindjes aan elkaar te knopen, maar in Amerika is het zo mogelijk op dit moment nog erger.

Iemand die daar heel regelmatig over schrijft is de advocaat Michael Snyder die zegt dat de meeste Amerikanen geen flauw benul hebben hoe de economie werkt. Ze hebben daar eigenlijk nooit aandacht aan geschonken omdat ze wel andere dingen aan hun hoofd hadden, maar dat begint nu toch te veranderen.

Dit, omdat de situatie daar nu dermate slecht wordt dat zo langzamerhand iedereen de pijn begint te voelen. Velen associëren de huidige situatie dan ook met ‘corona’ en wat iedereen wanhopig wil is om weer terug te keren naar normaal.

Maar, dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Dan gaat hij verder met te beschrijven hoe de Amerikaanse Federal Reserve de afgelopen jaren biljoenen dollars in het financiële systeem heeft gepompt. En dat is iets wat niet even zomaar ongedaan gemaakt kan worden.

Daar bovenop heeft de Amerikaanse overheid de afgelopen jaren het grootste bedrag ooit in de menselijke geschiedenis geleend. Toen men die leningen aanging nam iedereen maar even aan dat dit zonder verdere gevolgen zou blijven, maar nu begint men te beseffen dat er een hoge prijs betaald gaat worden voor al dat roekeloze lenen.

En die prijs komt in de vorm van inflatie. Voor een groot deel is deze inflatie volgens Michael aangewakkerd door de enorme leningen die de Amerikaanse overheid is aangegaan. Dit alles heeft tot gevolg dat men ook daar met de hoogste inflatie sinds 1982 te maken heeft. Ook daar zijn de prijzen sterk gestegen, zoals met 12,2 procent voor producten zoals zuivel en vlees. Voor meubilair en dergelijke met maar liefst 17 procent en de prijzen voor gebruikte auto’s en vrachtauto’s zijn zelfs met 40,5 procent omhoog gegaan.

Al met al is de Amerikaanse staatsschuld nu gestegen tot een bedrag van meer dan 30 biljoen dollar, het hoogste bedrag ooit in de Amerikaanse geschiedenis.

Michael geeft een mooi voorbeeld als je je wilt voorstellen over hoeveel geld je praat. Als je die 30 biljoen dollar zou uitbeelden met een stapel bankbiljetten van 100 dollar dan zou die stapel zo hoog worden dat je in de buurt van de omloopbaan van satellieten terecht komt.

Hij stelt verder dat als gevolg van de coronacrisis die enorme hoop geld gebruikt wordt om te vissen in een steeds kleiner wordende vijver van goederen en diensten. Dit alles heeft weer tot gevolg dat de kosten voor levensonderhoud sterk zijn gestegen en naar verwachting nog veel sneller zullen stijgen.

In Amerika betekent dit bijvoorbeeld dat 82 procent van kopers van nieuwe auto’s in de maand januari meer hebben betaald dan de officiële prijs. Een beetje zoals bij ons gebeurt bij huizen waar mensen meer bieden dan de vraagprijs.

Michael zegt dat hij nog nooit zoiets in zijn hele leven heeft gezien. Waar mensen vroeger pas een auto kochten als genoeg hadden kunnen afdingen, zo is het nu de omgekeerde wereld.

Ook in Amerika is de benzineprijs het afgelopen jaar enorm gestegen, net zoals bij ons. Als je deze week op de snelweg hebt gereden dan heb je prijzen gezien van rond 2,26 euro voor een litertje benzine.

Michael schrijft dat volgens een aantal energie experts we nog veel hogere prijzen kunnen verwachten in de nabije toekomst. Als deze lui gelijk krijgen dan kan je de huidige benzineprijs nog een keer verdubbelen.

Aangezien ook de prijzen van grondstoffen de pan uitrijzen wordt bijvoorbeeld ook de prijs voor het bouwen van een huis duurder. Net zoals het verwarmen van dat huis als het eenmaal klaar is.

Ook bij ons zie je mensen die compleet in zak en as zitten omdat van hun energieleverancier te horen hebben gekregen wat hun nieuwe maandbedrag wordt.

En net zoals bij ons treft dit alles ook de Amerikanen vol op de kin. Dit, omdat men daar nauwelijks iets doet aan sparen en men gewend is van maand tot maand te leven. En dus zie je in Amerika ineens de creditcardbetalingen weer flink stijgen. Maar, dat zijn natuurlijke tijdelijke en hele dure lapmiddelen die als een boemerang terug zullen komen.

De gemiddelde schuld van Amerikaanse huishoudens stijgt snel en nam het vierde kwartaal van vorig jaar met 333 miljard dollar toe tot een totaalbedrag van 15,8 biljoen dollar. In datzelfde kwartaal liep de schuld op creditcards op met 52 miljard dollar tot een totaalbedrag van 860 miljard. De sterkste kwartaalstijging in 22 jaar.

het einde van de Amerikaanse droom

Michael ziet dat in Amerika hetzelfde gebeurt als bij ons en dat is dat de complete middenstand wordt weggevaagd.

 

Als voorbeeld van hoe het er werkelijk aan toe gaat in sommige gebieden van Amerika laat hij het volgende filmpje zien wat iemand heeft gemaakt van zijn buurt in Los Angeles.

Dit is Amerika anno 2022.

De grote steden zijn plekken geworden waar geen zinnig mens meer wil wonen.

Ooit had Amerika een grote en welvarende middenklasse, de beste die de wereld ooit had gezien. Maar, nu wordt deze stap voor stap vernietigd. Michael zegt dat we dit aan onze leiders hebben te danken, maar wat hij er niet bij zegt dat dit precies de bedoeling is.

Hij zegt verder dat meer en meer Amerikanen beginnen door te krijgen dat hun land wordt verwoest en dat de boosheid met de dag groter wordt.

Ze dachten dat hun welvaart voor altijd zou zijn en nu ze beseffen dat er hele moeilijke jaren zullen komen, zijn ze heel ruw aan het wakker worden.

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zondag 23 juni 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers