DE DAG DAT IK VROUW WERD… Ik was pas 9 jaar oud

Screenshot_53

(Vertaling: “delamontagne”)

Het einde van mijn kinderjaren op de leeftijd van 9 jaar. Het leven van jonge Iraanse meisjes in de 21ste eeuw. Laat ik U Anni Cyrys voorstellen.  Zij woont tegenwoordig in de Verenigde Staten. Ik laat haar aan ’t woord:

De dag waarop ik vrouw werd volgens de islam! Hallo, ik heet Anni Cyrus. Ik zou met een foto willen beginnen.

Screenshot_1

Dat ben ik. Ik was 9 jaar en dat wat ik draag is een kledingstuk dat speciaal voor mij is gemaakt.

En niet alleen voor mij, maar voor alle kleine meisjes die op dezelfde dag 9 jaar werden. We waren er “klaar” voor om die speciale dag te vieren, een dag die de “DAG van de TOEWIJZING” wordt genoemd. In Farsi (de taal van Iran): JASHNE TAKLIF. Dat zich laat vertalen als “hetgeen vereist is” en ik zal ’t uitleggen om verwarring te voorkomen. Ik zal de betekenis voorlezen: een klein meisjes dat de leeftijd van verantwoordelijkheid bereikt, moet de  religieuze aanwijzingen, voorschriften volgen en hieraan voldoen en alles vermijden wat Allah heeft verboden. (en een kleine opmerking hierover: deze leeftijd is voor jongens 16 jaar in Iran )

En wat gebeurt er op deze dag? Op die dag zijn we allemaal bij elkaar in een heel grote zaal. Ik weet niet wie daar voor zorgt en deze uitkiest, maar als we daar aankomen en gaan zitten, komen de volwassenen binnen en beginnen tegen ons te praten. Dit is wat ze zeggen:Jullie, kleine meisjes, zijn nu volgens de islam wetten volwassen geworden en jullie moeten de verantwoordelijkheden inzien die jullie worden opgelegd. En wat zijn die? Jullie zullen Allah moeten volgen,  de regels door de islam opgelegd volgen en voor de profeet Mohammed strijden. Jullie zullen moeten trouwen wanneer men je dit zegt en kinderen krijgen, want jullie moeten voor volgende generaties zorgen.

Vergeet niet, ik was 9 (negen!) jaar oud en al die andere meisjes ook. Niet ouder dan 9 en we moesten stil zitten, luisteren en alles begrijpen. Gisteren was ik nog een klein meisje dat kon spelen, rennen en me met niets anders bezighield dan naar school gaan, me met mijn vriendinnetjes amuseren, eten met vader en moeder en NU? Vandaag ben ik ineens volwassen. Ik moet klaar staan om te doen wat me opgedragen wordt en ik was bang. Want vanaf nu kon iedereen voor me beslissen om te trouwen met wie dan ook en de leeftijd speelt ook geen rol.

*  *  *

Op de leeftijd van 13 jaar werd zij gedwongen te trouwen met een onbekende die 30 jaar was (in feite verkocht aan haar toekomstige man voor het equivalent van 50 dollar). Als ze niet deed wat hij wilde, sloeg hij haar. Op de leeftijd van 15 jaar ontsnapte zij naar Turkije en ging 3 jaar later naar de Verenigde Staten. Tegenwoordig is zij Amerikaans staatsburger en een militant voorvechtster voor mensenrechten. Ze geeft spreekbeurten en schrijft om anderen te helpen, andere vrouwen en meisjes zoals zij. In haar laatste toespraak prees zij de Iraanse vrouwen die in opstand komen tegen het repressieve Iraanse bewind in haar geboorteland. Zij prees de vrouwen die heldhaftig hun hidjab uit deden en daardoor gevangenis of zelfs de dood riskeerden.

Zij heeft van de Iraanse religieuze leiders een Fatwa gekregen, die haar de doodstraf oplegden. Ze kiest steeds andere adressen en spreekt alleen onder strenge beveiliging. Toen zij 14 jaar was, werd zij al eens gearresteerd en kreeg ze 100 zweepslagen.

De slagen bedekten m’n lichaam van nek tot enkels en werden 15 tot 25 keer toegediend per keer. Na de vijfde viel ik meestal flauw, dus de andere voelde ik niet. Zij was 18 maanden getrouwd  toen haar grootmoeder van moeders kant een manier vond om haar te laten vluchten uit Iran naar Turkije.

Mijn grootmoeder was ongeveer 40 jaar toen de islamitische revolutie in Iran uitbrak. Zij wist dus nog hoe het leven in Iran voor die revolutie was, voordat de sharia werd ingevoerd. Haar grootmoeder vertelde tegen haar echtgenoot dat Anni ziek was en dat haar kleinkind haar hulp nodig had. Die nacht had zij geregeld dat mensensmokkelaars haar meenamen en zorgden dat ze in Turkije kwam. We deden er 3 dagen en drie nachten over voordat we daar aankwamen. Ze was een vluchteling van 15 jaar toen ze in Turkije aankwam. Ze nam allerlei baantjes aan om te overleven. Ik moest tot mijn achttiende wachten voordat ik als sociaal vluchteling naar de VS kon emigreren.

Met behulp van een immigratieagentschap kwam zij in Chicago terecht. Ze werd Amerikaans staatsburger in 2010 en zei: “IK HAD HET IDEE DAT DIT HET BEGIN VAN M’N LEVEN WAS”. Ze werd door haar familie verstoten en heeft er geen enkel contact meer mee. Volgens de sharia staat op het verlaten van de islam de doodstraf. Zodra haar adres bekend is geraakt,verhuist ze. Ze is sinds 2015 al 10 keer verhuisd. Ze staat in contact met een ondergrondse Iraanse verzetsorganisatie genaamd “Live-Up-to-Freedom” om te helpen bij vluchtpogingen.

UIT DE KORAN: U moet Uw man gehoorzamen en hij heeft het recht om U te slaan.

Er zijn op dit moment geen hervormers in Iran en alle grote islamitische organisaties willen mijn dood.

CAIR, (Council on American Islamic Relations ), geaffilieerd aan de Moslimbroederschap, probeert haar het spreken in  Amerika te ontzeggen.

www.jewishboston.com

Bron:
https://resistancerepublicaine.com

Vertaald uit het Frans door:
“delamontagne”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

E.J. Bron

© E.J. Bron

 

Reacties 1

Gast - dennis op Dinsdag 03 december 2019 13:23

Abnormaal

Abnormaal
Gast
Dinsdag 28 januari 2020