De Franse economie kent het slechtste eerste kwartaal sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog, de kaasindustrie werd hard getroffen, Londen lockdown ‘nog lang niet’ over

De Bank of France zei woensdag dat de economie van het land in het eerste kwartaal van dit jaar met ongeveer zes procent kromp, de slechtste prestatie sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Volgens officiële cijfers is de economie de afgelopen drie maanden van 2019 met 0,1 procent gedaald toen de pandemie van het coronavirus de bedrijfsactiviteiten decimeerde. Met twee opeenvolgende kwartalen van negatieve groei bevindt het land zich nu technisch in een recessie.

Volgens de Franse toezichthouder is de economische activiteit de afgelopen twee weken van maart met 32 ​​procent gedaald naarmate de crisis verergerde. Het heeft bouw, transport, restaurants en accommodatie tot de zwaarst getroffen sectoren van de economie gerekend.

‘Je moet teruggaan naar het tweede kwartaal van 1968, getroffen door de politieke omwenteling in mei, om een ​​vergelijkbare daling van de activiteit te vinden’, zei het en merkte op dat zelfs dat jaar de neergang 5,3 procent was. De bank verwacht dat de economie om de twee weken met 1,5 procent krimpt, zolang het land in lockdown wordt gehouden door het virus.

De Franse ‘beschermde oorsprongsbenaming’-kazen hebben een daling van de inkooporders meegemaakt van 25 tot 80% en producenten worstelen om het hoofd boven water te houden. Wijn is ook geraakt, beurzen zijn geannuleerd of uitgesteld en de export daalt omdat pubs, bars en restaurants sluiten. Hoewel het aantal gemelde nieuwe gevallen in veel landen daalt, zegt de burgemeester van Londen dat het VK de lockdown nog lang niet heeft beëindigd en ‘piekcorona’ over anderhalve week voorspelt. In Libanon nam Hezbollah de volksgezondheid in het zuiden van het land over, gebruikte eigen ziekenhuizen en gezondheidswerkers en desinfecteerde steden: “In zijn communicatie herinnert Hezbollah het Libanese volk eraan dat het het land heeft verdedigd tegen de Israëlische aanvaller en dat zij hen vandaag bij afwezigheid van de staat blijft verdedigen tegen de pandemie. ”

Volgens de WHO werken maskers niet (vertel dat maar eens aan China, Zuid-Korea, Japan, enz.):
De WHO merkt ook op dat het algemene gebruik van dergelijke maskers een vals gevoel van veiligheid geeft. De organisatie dringt erop aan dat alleen hygiënische maatregelen (handen wassen, het pand luchten etc.) en sociale afstand kunnen beschermen tegen het virus.

Het dragen van chirurgische maskers werd aanbevolen door de Japanse autoriteiten tijdens de Spaanse griepepidemie van 1918. Het gebruik werd onmiddellijk door veel landen overgenomen en vervolgens verspreid over Azië. Deze maatregel was echter eigenlijk bedoeld om het moreel hoog te houden en had geen echte impact op de epidemie.
Als dat waar is, is dat precies waarom mensen ze nog steeds zullen gebruiken. Zo werden de lokale Duitse autoriteiten opgelicht door een partij niet-bestaande maskers te kopen, waarbij ze $ 2,61 miljoen verloren door de deal van $ 15,9 miljoen.

Bronnen:

RT

 

Franse kaas - Peterse KaasPeterse Kaas

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Redactie World Unity

© worldunity.me

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 19 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner