De Jonge: besmettingsgraad is hoger dan ooit want mensen WANEN zich veilig als ze gevaccineerd zijn

Demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge deed gisteravond in de Kamer een opvallende uitspraak. “Ga er maar van uit dat die besmettingsgraad hoger is dan ooit. Dat is niet alleen in Nederland zo, in heel Europa is dat het geval en het heeft alle redenen denk ik die we met elkaar zouden kunnen bedenken, namelijk inderdaad ons gedrag – natuurlijk, mensen wanen zich veilig als ze gevaccineerd zijn,” zei hij.

De uitspraak trok de aandacht van columnist Marianne Zwagerman, die schrijft: “Joehoe Hugo, weet je hoe het komt dat mensen zich veilig wanen? Omdat hun minister van Volksgezondheid keer op keer zei dat ze volledig beschermd zijn misschien?”

‘Volledig beschermd’

Ze verwijst naar een tweet die De Jonge op 16 juni plaatste. Daarin schreef hij: “Zo’n 8,3 miljoen 18+’ers hebben zeker één prik gehad. Daarvan zijn zo’n 4,5 miljoen volledig beschermd tegen corona.”

Op 24 december vorig jaar twitterde de minister: “Een vaccinatie tegen het coronavirus beschermt jezelf, maar ook de mensen om je heen. Als genoeg mensen zijn gevaccineerd, kan corona namelijk niet meer ongecontroleerd om zich heen grijpen.”

De Jonge schreef op 4 mei op Twitter: “Bijna 1,5 miljoen mensen tussen de 18-60 jaar met verhoogd medisch risico kunnen via uitnodiging van hun huisarts een afspraak maken voor vaccinatie. Zij kunnen tot twee weken eerder een eerste afspraak maken en zijn tot acht weken eerder volledig beschermd.”

Net zo besmettelijk

RTL Nieuws meldde eind vorige maand op basis van een studie gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift The Lancet dat mensen die twee keer zijn gevaccineerd net zo besmettelijk kunnen zijn als ongevaccineerden.

Sinds de introductie van de vaccinpaspoorten is het aantal ‘gevallen’ in Nederland met 680 procent gestegen:

hugojunk

© Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer
 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
woensdag 22 mei 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers