De Jonge sluit vaccinatieplicht niet langer uit: ‘Nederlands kampioen draaien’

Zorgminister Hugo de Jonge maakt een draai van 180 graden. Hij heeft tot nu toe altijd gezegd dat vaccineren een vrije keuze is en blijft. Tegen Hart van Nederland zei De Jonge dat een vaccinatieplicht ‘niet volledig is uitgesloten’.

In september zei de minister tijdens een persconferentie: “Laat ik het nog maar eens heel duidelijk zeggen: er komt géén vaccinatieplicht. Of je je wel of niet laat vaccineren, dat is een vrije keuze.”

Opdat wij niet vergeten:


Verder zei de bewindsman anderhalve week geleden nog in een interview met het Nederlands Dagblad: “Er is bij ons geen vaccinatieplicht en die komt er ook niet. En ja, dat is een belofte.”

Nu zegt De Jonge: “Ik ben niet voor een vaccinatieplicht, maar ik kan gewoon niks uitsluiten. Ik heb geleerd niet te stellig te zijn.” Hij benadrukte dat een vaccinatieplicht nu nog niet aan de orde is.

Hugo heeft draaien tot een kunst verheven

De minister krijgt veel kritiek. “Ik vond De Jonge in het interview met het ND anders behoorlijke stellig. Maar goed, dat is inmiddels ook alweer 11 (!) dagen geleden,” twittert jurist Kim Boon.

Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu (Denk) schrijft: “Nederlands kampioen draaien.” Denk-voorman Farid Azarkan voegt toe: “Hugo heeft draaien tot een kunst verheven. Een schroeftol zou er jaloers op zijn.”

PVV-leider Geert Wilders wijst erop dat de Tweede Kamer vorig jaar een vaccinatieplicht al rigoureus heeft uitgesloten. “Daarvan afwijken is dus ondemocratisch en onaanvaardbaar.”

hugocoke

© Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer
 

Reacties 1

blokz op zondag 05 december 2021 00:53

Vieze klootzak

Vieze klootzak
Gast
woensdag 22 mei 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers