De Jonge verwacht dat coronatoegangsbewijzen langer nodig zijn: ‘We lijken er behoorlijk aan gewend geraakt te zijn’

Zorgminister Hugo de Jonge wil zich nog niet wagen aan de voorspelling wanneer de coronatoegangsbewijzen niet meer nodig zullen zijn. “Nee, daarvoor zijn de onzekerheden gewoon te groot,” zei De Jonge voor de camera van de NOS.

“We zitten in een moment dat het seizoenseffect intreedt, we zitten in een moment dat er allerlei onzekere factoren op elkaar inwerken en hoe dat exact uitpakt, dat weten we gewoon nog niet,” aldus de minister.

hugodejonge23456


“We moeten op dit moment waakzaam blijven, behoedzaam zijn en dan de eerste week van november de balans opmaken welke maatregelen dan nog nodig zijn,” voegde hij toe.

“Dan hoop je afscheid te kunnen nemen van die 75 procent, dan hoop je afscheid te kunnen nemen van de nachtsluiting in de horeca. Of dat echt kan, kunnen we pas op dat moment bepalen. Ik verwacht dat we die coronatoegangsbewijzen nog wel even wat langer nodig zullen hebben. En we lijken er ook behoorlijk aan gewend geraakt te zijn,” zei De Jonge.

Het is een absurd middel

Tweede Kamerlid Wybren van Haga haalt uit naar de minister. “Aan het discriminerende coronatoegangsbewijs mogen en moeten we nooit gewend raken. Het is een absurd middel dat in de eerste plaats nooit ingevoerd had mogen worden. Wat Belang van Nederland betreft schaffen we het direct af en komt het nooit meer terug,” zegt Van Haga.

© Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
donderdag 30 november 2023

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers