De Nederlandse mainstream media verspreidt al meer dan 50 jaar nepnieuws

Pas op dat je geen nepnieuws verspreidt. Laat dat maar over aan de professionals.

De mainstream media (MSM) zegt dat nepnieuws een groot probleem is. Dat is een beetje paradoxaal want het is diezelfde mainstream media die al meer dan 50 jaar zelf op grote schaal nepnieuws verspreidt.

De MSM verspreidt al ten minste sinds 1964 nepnieuws wat historisch gezien heeft geresulteerd in vele bloedige oorlogen, wat de belastingbetaler miljarden aan onzinnig verbrast belastinggeld heeft gekost, en wat tot de dood heeft geleidt van miljoenen onschuldige burgers, en duizenden soldaten.

Hier drie voorbeelden van nepnieuws wat massaal door de mainstream media werd verspreid en wat tot oorlogen heeft geleid die achteraf bekeken op volkomen valse gronden gestart zijn.

Bij al deze oorlogen was het verkopen van die oorlogen door de mainstream media aan het Nederlandse publiek, het grootschalig verspreiden van dit nepnieuws in het Nederlandse taalgebied, een essentieel onderdeel om de oorlog überhaupt van de grond te krijgen. 

De Vietnam oorlog (1955 tot 1975) – Gulf of Tonkin incident 1964

 

Als eerste een voorbeeld uit 1964, het Gulf of Tonkin incident. Dit incident is een valse vlag waarbij strijdkrachten van de VS claimden dat ze werden aangevallen door de strijdkrachten uit Noord Vietnam. Dit werd zo verkocht via de mainstream media aan de burgers waarna de VS op een veel grotere schaal oorlog ging voeren in Vietnam. Achteraf is gebleken dat dit incident een klassieke valse vlag aanval was.

In onderstaande video geeft onder meer oud minister van defensie van die tijd Robert McNamara aan dat het een valse vlag betrof en dat de enorme betrokkenheid van de VS in de Vietnam oorlog in die zin op volkomen valse gronden is geweest. Hij zegt dat dit fout geweest is en dat alle partijen die hier aan bij hebben gedragen hier van zouden moeten leren om toekomstige fouten van zulke proporties te voorkomen.

De oorlog heeft miljarden aan belastinggeld gekost, koste meer dan 2.5 miljoen burgers in Vietnam het leven en tot op de dag van vandaag worden er nog misvormde babies in Vietnam geboren onder meer door het gebruik van het door Monsanto geproduceerde Agent Orange wat door de VS werd gebruikt.

De eerste golfoorlog (1991 – 1992) – The Nayirah Testimoney

Het tweede voorbeeld is de eerste golfoorlog met de volkomen vervalste getuigenis die bekend is komen te staan als The Nayirah Testimoney. Er is nogal wat moeite gedaan om deze oorlog te verkopen aan de bevolking en ook hierbij was de rol van het verspreiden van die leugens door de mainstream media instrumenteel.

Er werd een commissie opgetuigd, er werd een PR bureau ingehuurd (Hill+Knowlton) en er werd een verzonnen verhaal verteld door Nayirah die claimde dat het regiem van Irak babies uit incubators uit ziekenhuizen haalde en op de grond gooide om ze zo te laten sterven.

Een verhaal specifiek verzonnen om zoveel mogelijk walging en haat op te roepen in gewone mensen. Dit compleet verzonnen en volkomen bewust opgetuigde stuk propaganda, verteld door iemand die in de realiteit een totaal ander persoon was dan ze claimde te zijn werd door de mainstream media verspreid om zo de bevolking te misleiden.

Deze oorlog koste opnieuw miljarden aan belastinggeld, resulteerde in miljoenen dode burgers maar ook in veel dode soldaten die dus een valse oorlog in werden gestuurd door hun eigen land om mensen aan te vallen waar ze volkomen verkeert over ingelicht waren door de mainstream media. Onderstaande video gaat in detail in op deze kwestie.

De Irakinvasie (2003 – nu)  – Weapons of Mass Destruction

Dit derde voorbeeld is van een oorlog die nog steeds wordt gevoerd. Er werd verteld door de overheid van de VS hoe Saddam Hoessein massa vernietigingswapens zou hebben. En dat de invasie van de VS in die regio daarom moest gebeuren. Achteraf bleek dit niet waar te zijn. Wederom een oorlog gestart op complete leugens, die massaal werden verspreid door de mainstream media, om zo de oorlog aan het volk te verkopen.

Deze video gaat hier in meer detail op in.


Er begint een vrij duidelijk patroon te ontstaan als we deze drie voorbeelden bij elkaar zetten. En er zijn nog heel veel meer voorbeelden te vinden.

Er zijn bepaalde partijen die oorlog willen voeren. Mede omdat dit voor hun winstgevend is omdat via oorlog miljarden aan belastinggeld wordt gepompt in de oorlogsindustrie die hier van profiteert.

12744379_1712637982289795_8935545310012104910_nDeze partijen liegen gewoon glashard, dit kan in de vorm van valse vlaggen zijn, volledig opgezette hoorzittingen met bewust verzonnen valse getuigenissen, het inhuren van PR bureau’s die nepfilmpjes maken, etc.

En telkens is de rol van de mainstream media om deze leugens, dit nepnieuws, grootschalig te verspreiden instrumenteel om acceptatie bij de bevolking voor deze oorlogen los te krijgen.

Als de mainstream media dit nepnieuws niet keer op keer grootschalig had verspreid onder het publiek dan was het draagvlak voor deze oorlogen nooit groot genoeg geweest.

Het is bizar om te zien dat de mainstream media in ieder geval al meer dan 50 jaar op een enorme schaal nepnieuws verspreidt. Nepnieuws wat leidt tot de vernietiging van miljarden aan belastinggeld in oorlogen, wat leidt tot miljoenen burgerdoden en tot veel angst en verdeeldheid onder mensen.

En de mainstream media lijkt tot nu toe nog niets geleerd te hebben van hun fouten. Zo werd de NOS nog niet zo lang geleden betrapt op het verknippen van een filmpje van Poetin om zo het hele Nederlandse volk tegen hem en Rusland op te zetten. En zo opnieuw aan te sturen op een oorlog…

[bol_product_links block_id=”bol_5842b7114ff6e_selected-products” products=”9200000054623811,9200000052047763,9200000051539612,9200000031387720″ name=”ko” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”009900″ width=”555″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Nepnieuws is inderdaad een enorm probleem en het kan gruwelijke gevolgen hebben zoals oorlogen. Het zou daarom heel fijn zijn als de mainstream media ophoudt met het verspreiden van zulk nepnieuws.

Daarbij zou het ook netjes zijn als de mainstream media hun rol in het verleden bij deze zaken erkent en daar haar excuses voor aanbiedt. Ze hebben in ieder geval al meer dan 50 jaar aantoonbaar op een enorme schaal nepnieuws verspreidt met de meest gruwelijke gevolgen. Dat is een excuses en flink wat zelfreflectie waard. Wellicht kunnen ze intern bijvoorbeeld procedures opstellen om dit soort fouten in de toekomst te voorkomen.

Op dit moment laat de mainstream media echter zien dat ze niets geleerd hebben, ze bespreken het hele idee van valse vlaggen en bepaalde partijen die actief voordeel van hebben van oorlogen niet eens. Daarbij hebben ze laten zien dat ze ook vandaag de dag nog alle oorlogsretoriek en propaganda van de gevestigde orde verspreiden als dat gewenst is vanuit die partijen.

Aanverwante artikelen en informatie:
-) Snelcursus: Wie hebben er baat bij oorlog?
-) De NOS liegt heel Nederland voor en stuurt aan op een oorlog met Rusland
-) De Nederlandse overheid is één van de grootste producenten van nepniews
-) Oud NOS medewerkster klapt uit de school
-) 10 aantoonbare grote leugens van de mainstream media
-) Studium Generale – Hoe (on)betrouwbaar is het nieuws?
-) Wat zijn valse vlaggen en hoe kun je ze leren herkennen?
-) De VS bombardeert op dit moment 7 landen, weet jij welke?
-) Voor het militair industrieel complex is elke oorlog een zegening
-) De oorlog die je niet ziet op het NOS journaal

Als het nepnieuws zou zijn, waarom wil je het dan censureren, inplaats van het met argumentatie te weerleggen?

15241239_1132345673553383_2050436252408285004_n

 

Douwe

© www.achterdesamenleving.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
maandag 21 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner