De robots komen eraan en ze gaan miljoenen banen overnemen

Wanneer we op een punt komen waar letterlijk bijna alles goedkoper en efficiĂ«nter door robots kan worden gedaan, heeft de elite helemaal geen nut voor de rest van ons. Gedurende het grootste deel van de menselijke geschiedenis hebben de rijken de armen nodig gehad om het werk te doen dat nodig is om hun bedrijven te leiden en hen nog rijker te maken. Tegenwoordig noemen we onszelf graag ‘werknemers’, maar in werkelijkheid zijn we hun dienaren. Sommigen van ons zijn misschien beter betaald dan anderen, maar de overgrote meerderheid van ons besteedt onze beste jaren aan het dienen van hun ondernemingen zodat we de rekeningen kunnen betalen. Helaas verandert dat paradigma snel en veel van de taken die mensen vandaag doen, zullen in de nabije toekomst door robots worden gedaan. In feite zijn miljoenen menselijke werknemers al ontheemd,

Concurrentie met technologie is een van de redenen waarom de loongroei de afgelopen decennia zo stagneerde. De enige manier waarop het voor een werkgever zinvol is om u in dienst te nemen, is als u minder duur werk kunt doen dan met enige vorm van technologie.

Als gevolg hiervan zijn bijna tweederde van de banen die in de afgelopen decennia in de Verenigde Staten zijn gecreëerd , banen met een laag loon , en wordt de middenklasse gestaag uitgehold.

Maar naarmate robots goedkoper en efficiënter worden, zullen zelfs onze minst betalende banen in enorme aantallen verdwijnen.

Er wordt bijvoorbeeld gemeld dat leidinggevenden bij Walmart van plan zijn om de omvang van hun “robotleger” aanzienlijk te vergroten 


Het robotleger van Walmart Inc. groeit. ‘S Werelds grootste retailer zal tegen het einde van de zomer 650 scan-robots toevoegen aan de VS, waardoor de vloot op 1.000 komt. De zes meter hoge Bossa Nova-apparaten, elk uitgerust met 15 camera’s, dwalen door gangpaden en sturen waarschuwingen naar draagbare apparaten van medewerkers wanneer artikelen niet op voorraad zijn, wat helpt bij het oplossen van een lastig probleem dat retailers jaarlijks bijna een triljoen dollar kost, volgens aan onderzoeker IHL Group.

Naast het scannen van schappen, heeft Walmart al een hele reeks robots die dingen doen zoals vloeren schrobben, vrachtwagens lossen en boodschappen verzamelen 


De nieuwe robots, ontworpen door Bossa Nova Robotics Inc., gevestigd in San Francisco, sluiten zich aan bij het steeds meer geautomatiseerde personeelsbestand van Walmart, dat ook apparaten omvat om vloeren te schrobben, vrachtwagens te lossen en online boodschappen te verzamelen.

Ondertussen heeft Walmart “een nieuwe werknemersstructuur” getest die bedoeld is om “de omvang van het winkelpersoneel te verminderen” 


Walmart test een nieuwe werknemersstructuur in zijn winkels in een poging de omvang van zijn winkelpersoneel te verminderen.

De grootste werkgever van het land kijkt of het minder winkelmanagers op het middenniveau kan hebben die toezicht houden op werknemers, waarbij deze managers zowel hun verantwoordelijkheden als hun loonsverhoging zien.

Dus de werknemers die overleven, krijgen een “loonsverhoging” om te gaan met een enorme toename van verantwoordelijkheid, maar hoe zit het met alle anderen die hun baan laten vervallen?

Maak je geen zorgen, want in een interview over dit nieuwe initiatief verzekerde een Walmart-directeur ons dat hun werknemers ‘kleinere teams leuk vinden’ 


Lees ook:  Boris Johnson wijst op de ontberingen van vervolgde christenen in de kerstboodschap

“Medewerkers houden van kleinere teams en hebben graag een band met een leider. Ze willen iets dat ze kunnen bezitten en weten of ze elke dag winnen of verliezen. En vandaag gebeurt dat niet altijd, “zei Drew Holler, Amerikaanse senior vice-president van associate experience, in een interview.

Vandaag de dag is Wal-Mart met een ruime marge de grootste werkgever in de Verenigde Staten.

Maar deze komende veranderingen zullen uiteindelijk veel meer robotwerkers en veel minder menselijke werknemers betekenen.

Natuurlijk voeren talloze andere harteloze bedrijven soortgelijke maatregelen uit. En gezien het feit dat uit een recent onderzoek is gebleken dat 97 procent van de Amerikaanse CFO’s van mening is dat er een recessie komt in 2020, zien we waarschijnlijk een “dunner worden van de rangen” in bedrijf na bedrijf terwijl dit jaar voorbijgaat.

Helaas, zelfs als er geen economische neergang zou komen, zouden we banen blijven verliezen aan robots. Volgens een onderzoek kan maar liefst 45 procent van onze huidige banen ‘worden geautomatiseerd’ 


Hier is de waarheid: robots beginnen al banen aan te nemen van menselijke werknemers per uur, en het gaat door. Uit onderzoek van McKinsey is gebleken dat 45% van de huidige taken kan worden geautomatiseerd. We moeten stoppen met het vermijden van de situatie en echte oplossingen bedenken om ontheemden te helpen.

Tegenwoordig is geen enkele werknemer veilig.

Ik ken iemand die zijn hart en ziel jarenlang aan een groot bedrijf heeft gegeven, en op een dag werd hij op kantoor geroepen toen hij aankwam voor zijn werk en had hij geen werk meer tijdens de lunch.

Hij had helemaal niets verkeerd gedaan. Het is alleen zo dat zijn harteloze zakelijke bazen besloten zijn positie in het hele bedrijf te elimineren.

Als je denkt dat ze echt om je geven, houd je jezelf gewoon voor de gek.

Helaas zal het banenverlies alleen maar toenemen. Er wordt zelfs voorspeld dat tegen 2030 ongeveer 20 miljoen productiebanen over de hele wereld door robots zouden kunnen worden overgenomen 


Robots zouden tegen 2030 wereldwijd 20 miljoen banen in de productie kunnen overnemen, beweerden economen woensdag.

Volgens een nieuwe studie van Oxford Economics zouden er in de komende 11 jaar alleen al in China 14 miljoen robots aan het werk kunnen worden gezet.

En terwijl rijke leidinggevenden werknemers in lage aantallen ontslaan, zal dat de groeiende kloof tussen arm en rijk nog erger maken 


“Als gevolg van robotisering gaan tientallen miljoenen banen verloren, vooral in armere lokale economieĂ«n die afhankelijk zijn van laaggeschoolde werknemers. Dit vertaalt zich daarom in een toename van de inkomensongelijkheid ”, aldus de auteurs van de studie.

Het goede nieuws is dat de volledige omvang van dit onheilspellende scenario waarschijnlijk niet helemaal zal uitspelen. Het slechte nieuws is dat dit komt omdat onze samenleving snel op weg is naar volledige en totale ineenstorting .

Ik wou dat er een gemakkelijke oplossing was voor dit groeiende probleem.

Moet iemand in een vrijemarktsysteem proberen te bepalen dat werkgevers menselijke werknemers moeten inhuren?

Maar als miljoenen en miljoenen mannen en vrouwen hun gezin niet kunnen voeden omdat ze geen baan hebben, zal dat het soort sociale nachtmerrie creëren dat we ons op dit moment niet eens kunnen voorstellen.

Dit is iets waar alle presidentskandidaten voor 2020 het over moeten hebben, omdat dit een crisis is die uit de hand loopt en met elke dag die voorbijgaat slechter wordt.

Afbeeldingsresultaat voor werk robots

Indignatie redactie

© Indignatie

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 25 januari 2022

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Inloggen

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers