De verwoestende werking van suiker op het lichaam..!

De verwoestende werking

van suiker op het lichaam..!

2019 © WantToKnow.nl/be

Onlangs kwam een onderzoek van de Katholieke Universiteit Leuven uit, waarin overduidelijk werd aangetoond, dat suikers zorgen dat tumoren groeien en tevens kanker(s) agressiever maakt. Het onderzoek heeft negen jaar in beslag genomen en toont keihard aan, dat kankercellen suikers versneld afbreken en dat ­hetzelfde mechanisme ervoor zorgt, dat kanker in stand wordt gehouden. “Een suikervrij- of suikerarm dieet is voor een kanker­­pa­tiënt dus geen overbodige luxe”, zegt professor Johan Thevelein, lid van het onderzoeksteam. En natuurlijk is het voor ieder ‘gezond’ mens ook een waarschuwing om suiker te laten staan.

Kun je je voorstellen, dat wij al decennia lang voorgelogen worden dat vet een boosdoener is; dat vet aderen dicht doet slibben en dat je er vooral zélf ook vet van zou worden.. Maar wat verzwegen werd, met een grote letterlijke duit in het zakje van de suikerindustrie, is dat suikers in onze voeding worden opgeslagen als vetten..! Dus wordt je vet van suiker..!! De suikerindustrie is al vanaf de jaren 1960 bezig met een ‘strategische campagne-achter-de-schermen’ om het zeer slecht imago van suiker op te krikken..

Bovenaan de lijst met meeste calorieën in de VS staat HFCS in koolzuurhoudende frisdranken.soda pop. (Klik voor artikel op de site op illustratie) Volgens studies zijn deze hoog-calorische soft-drinks er de oorzaak van dat het menselijk lichaam enorme hoeveelheden vet aanmaakt. In een studie werden de HFCS-drankjes verbannen en de proefpersonen verloren heel veel gewicht. 35 Jaar geleden begon het overgewichtprobleem in de VS te ontsporen, mede door de opkomst van drankjes als CocaCola, Pepsi en een hele trits drinkbare suikerbommen…

De suikerindustrie betaalde wetenschappers (zelfs wetenschappers van de prestigieuze Harvard-universiteit) vanaf die jaren zestig van de vorige eeuw, toen het er vooral om ging voor deze suikerclub, om het verband tussen suiker en hart- en vaatziekten te bagatelliseren en daarbij erzadigd vet te bevorderen, zoals blijkt uit nieuwe historische documenten. Vet moest en zou het ‘zwarte schaap’ worden om de gewichtstoename van Amerikaanse burgers te verklaren..!

De interne documenten van de suikerindustrie werden ontdekt door een onderzoeker aan de Universiteit van Californië, San Francisco, en gepubliceerd in JAMA Internal Medicine. Ze suggereren dat vijf decennia van onderzoek naar de rol van voeding en hart-en vaatziekten, met inbegrip van veel van de voedingsadviezen van vandaag, kan zijn grotendeels zijn gevormd door de suikerindustrie. “Ze waren in staat om de discussie over suiker decennialang te laten ontsporen”, aldus Stanton Glantz, professor in de geneeskunde aan de U.C.S.F. en auteur van de JAMA Internal Medicine paper.

Uit de documenten blijkt dat een handelsgroep genaamd de Sugar Research Foundation, vandaag de dag bekend als de ‘Sugar Association’, 3 Harvard-wetenschappers het equivalent van ongeveer US$ 50.000 betaalde, om een overzicht uit 1967 van het onderzoek naar suiker, vet en hart-en vaatziekten te publiceren.

De studies die gebruikt werden in het overzicht werden met de hand geselecteerd door de suikergroep, en het artikel, dat werd gepubliceerd in het prestigieuze New England Journal of Medicine, minimaliseerde het verband tussen suiker en hartgezondheid en wierp een aanklacht tegen de rol van verzadigd vet…!

Het Belgische onderzoek van de KU-Leuven
Het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) is in zijn sas met het onderzoek en geeft de kwalificatie af dat het een belangrijke doorbraak in het wereldwijde kankeronderzoek is. En tevens een onderzoek waar ook intensief en lang aan is gewerkt. (HIER) Want al sinds 2008 bestuderen Johan Thevelein (VIB-KULeuven), Wim Versées (VIB-VUB) en Veerle Janssens (KU Leuven) het zogeheten ‘Warburg-effect’.

“Lang geleden al ontdekte de Duitse biochemicus Otto Warburg dat kankercellen versneld suiker omzetten in melkzuur. Ze verkiezen eigenlijk suiker te vergisten naar melkzuur bóven te verademen naar koolstofdioxide. Compleet het tegenovergestelde van gezonde cellen. Hoe agressiever de kanker, hoe sneller die cellen dat doen. Maar waarom ze dat deden en of dat Warburg-effect louter een symptoom is van de kanker of er ook een invloed op uitoefent, dat wisten we niet. Wij wilden dat achterhalen.”

dr Johan Thevelein KU Leuven

De wetenschappers keken daarvoor eerst naar gistcellen. Een eenvoudiger soort cel, die ook het Warburg-effect vertoont, maar dan zonder de invloed van hormonen en andere regulatiesystemen die in kankercellen bij mensen de resultaten zouden kunnen vertroebelen. Nu wordt het even heel technisch: “In de gistcellen ontdekten we hoe bij die omzetting van suiker de molecule fructose 1,6-biofosfaat sterker in de cellen aangemaakt wordt. Die activeert dan weer een proteïne dat de cellen op hun beurt doet vermenigvuldigen. Dat mechanisme is daarna op de faculteit geneeskunde in menselijke kankercellen bevestigd”, zegt professor Thevelein.

Ook voor kankercellen betekent het dus dat suiker ze nog sneller doet vermenigvuldigen. De tumor groeit; de kanker gaat agressiever woekeren. Waarop er nog méér kankercellen suiker gaan omzetten. “Het is dus een vicieuze cirkel, die maakt dat de kanker moeilijker met geneesmiddelen te bestrijden is.”

Chemo effectiever maken..?
Volgens dr. Johan Thevelein kunnen de gevolgen van de vondst verregaand zijn: “Een suikervrij of suikerarm dieet blijkt niet zomaar een hype maar écht iets om op in te zetten bij kankerpatiënten. Het kan helpen de kanker te overwinnen en chemotherapie veel effectiever maken. Vooral ook omdat patiënten nu soms serums krijgen toegediend om aan te sterken. En die bevatten veel glucosesuiker.”

Maar of suiker ook kanker mee veroorzaakt, willen de wetenschappers zeker niet gezegd hebben. “Daarvoor is nog meer onderzoek nodig. Normale cijfers hebben goede controlesystemen die ervoor zorgen dat de suikerafbraak in de cel binnen de perken blijft. Ze kunnen er doorgaans mee overweg. Of dat ook bij langdurige excessieve suikerinname zo is, blijft onduidelijk.”

Het verzwegen verhaal over kanker..!
In onze ogen is bijzonder, dat dit onderzoek van de KULeuven, feitelijk ‘oude wijn in een nieuwe zak’ is.. Dat wil zeggen, dat deze informatie eigenlijk al heel lang bekend was.. Kijk eens naar het lijvige boek van 544 pagina’s van de hand van professor Brian Peskin; een boek dat de veelzeggende titel kreeg: ‘Het verzwegen verhaal over kanker’.

Dit boek vertelt de ongezouten waarheid over kanker, helder en krachtig. Geschreven voor zowel de leek als de professional. Professor Peskin wordt wel ‘de grootste kwantumvoedingsdeskundige van onze tijd‘ genoemd en wereldwijd is hij voor velen dé autoriteit op het gebied van gezondheid en voeding. Met dit boek bewijst hij dat opnieuw. (HIER)

Kanker is een van de meest afschuwelijke woorden in de Nederlandse taal: het staat voor de verschrikkelijkste ziektebeelden en het wordt te pas en te onpas gebruikt als scheldwoord. Kanker is een wereldwijde plaag geworden, waarvan het einde nog niet in zicht is. Ons wordt verteld dat kanker in onze genen zit en dat daar niets aan te doen is. Maar in het boek ‘Het verzwegen verhaal over kanker’ ontsluit dr. Brian Peskin een groot deel van de wetenschap rondom kanker, die nooit eerder beschikbaar was voor het grote publiek.

(klik voor link naar uitgever Succesboeken)

Nobelprijswinnaar Otto Warburg toonde het al aan..!
Decennia geleden al ontdekte Nobelprijswinnaar Otto Warburg, arts en fysioloog, de primaire oorzaak van kanker. Deze heeft weinig van doen met de huidige kankerwerende aanbevelingen, zoals het eten van meer groenten en fruit, het toevoegen van soja, het jezelf ontzeggen van heerlijk (biologisch-dynamisch) vlees, het – zogenaamd – gezond eten en het beoefenen van meer lichaamsbeweging. Na jaren van uiterst nauwkeurig, wetenschappelijk onderzoek was kanker volledig ontrafeld. Je kunt zelf dus de primaire oorzaak van kanker kunt stoppen.

Een van de voornaamste oorzaken van kanker, zo blijkt keihard uit het boek, is dus al 80 jaar bekend. Het blijkt dat kanker alleen kan ontstaan als het zuurstofmetabolisme in een lichaamscel dermate slecht functioneert, dat de lichaamscel een zuurstoftekort van 35% of meer heeft. Het was dus de latere Nobelprijswinnaar prof. dr. Otto Warburg die dit ontdekte.

Hij vond ook,evenals nu de KULeuven bevestigt, dat een kankercel een andere manier van overleven heeft dan gewone lichaamscellen. Een kankercel leeft namelijk door middel van fermentatie van suiker en een gezonde lichaamscel door het zuurstofmetabolisme. Een opzienbarende ontdekking, waarmee tot op heden weinig wordt gedaan in de medische wetenschap..!

Met een eenvoudig 5-stappenplan laat Peskin in dit boek zien hoe je jezelf kunt beschermen tegen alle vormen van kanker. Wereldwijd vertrouwen artsen op de inzichten en conclusies van professor Peskin met betrekking tot kanker en andere gezondheidskwesties. Onderwerpen die in dit boek aan de orde komen:in dit boek:

* Waarom kanker niet genetisch is. Moleculair biologen van wereldfaam vertellen waarom.
* Dat er een verband bestaat tussen hartaandoeningen en kanker.
* Hoe je een tumor goedaardig houdt.
* Dat borstkanker is te voorkomen.
* Dat mammografie kanker niet vroeg opspoort en waarom het zelfs ronduit schadelijk is.
* Dat er, in tegenstelling tot de algemene overtuiging, een dodelijke verband is tussen vezels en het krijgen van kanker..

De voedingsmiddelen die vaak een veelvoud van de toegestane limiet kwik bevatten. Juist doordat ze worden gezoet met HFCS.

HCFS suikers van maïs (met een vleugje glyfosaat..!)
Eén van de meest verwoestende suikers is de suiker die wordt verkregen door maïs te verwerken tot suikerstroop. Dit noemt men ‘High Corn Fructose Sirup’ en deze benaming wordt inderdaad afgekort tot HFCS.. Deze superzoete siroop wordt gebruikt in allerlei voedingsmiddelen en is bijzonder goedkoop. Maar werkelijk één van de grootste verwoesters is van het menselijk lichaam.

Zoals je weet is een groot deel van de wereldproductie van maïszaden in handen Monsanto, dat een maïs-GMO-variant verkoopt, die weerstand biedt tegen het middel RoundUP, een glyfosaat, die kankerverwekkend is gekwalificeerd door de WHO..!

We schreven hier op de site al eens eerder een artikel over deze HFCS en één van de andere, uiterst negatieve componenten van deze siroop is… kwik.. Het blijkt namelijk dat nog steeds gewerkt wordt met productiemethodes, waarbij kwik vrijkomt en zich IN deze siroop afzet. Een methode die door de voedsel- en warenautoriteiten nog steeds niet is afgekeurd.. Wil je het hele artikel hierover lezen, dan klik je HIER.

Het nieuwe boek van Dr. Bruce Fife. (klik voor link naar uitgever!)

Vet geneest..?? Wat..?
Dr, Bruce Fife is natuurarts, schrijver, spreker en gediplomeerd voedingsdeskundige. Hij heeft meer dan twintig boeken geschreven, de meeste over kokosvet. Zo heeft hij de bijnaam ‘kokosnootgoeroe’ en velen noemen hem in de wandelgangen respectvol ‘dokter Coconut’. In een nieuw boek van zijn hand, vertaald in het Nederlands, wordt uitgelegd hoe suiker en geraffineerde koolhydraten onze gezondheid feitelijk in één woord verwoesten. Het verhaal hierboven is meer dan duidelijk hierover.

Dr. Bruce Fife toont in dit boek nieuw bewijs en de allernieuwste wetenschap achter het ongelooflijke genezingspotentieel van voedingsvetten in het algemeen. Hij legt uit waarom bepaalde vetten tegenwoordig zelfs als onze krachtigste en gezondste superfoods worden beschouwd..! Dat hadden de heren van de ‘Sugar Association’ waarschijnlijk al door, toen ze ‘vet’ als het zwarte schaap in de dagelijkse voeding opvoerden..

Mede door deze publicaties, vermijden we met z’n allen al tientallen jaren lang vet in voedsel, alsof het de pest is en eten we vetarm en vooral zo mager mogelijk. We nemen zelfs van een ei het eiwit in plaats van de dooier en snijden elk spoortje vet van ons vlees af, om maar gevolg te geven aan de algemeen aanvaarde aanbeveling onze vetinname te verminderen..

We zijn er in het algemeen gesproken, in geslaagd onze totale vetinname te verminderen en te vervangen door meer zogenaamd gezonde koolhydraten, grotendeels in de vorm van geraffineerde granen en suiker. En het gevolg hiervan? De aandoening ‘Obesitas’ heeft het hoogste punt ooit bereikt. Diabetes en stofwisselingsstoornissen nemen nu epidemische vormen aan. Hartziekte is nog steeds onze doodsoorzaak nummer één.

En waarom? We hebben slechts plichtsgetrouw het advies van de ‘deskundigen’ opgevolgd en daardoor zijn we nu zieker dan ooit tevoren..! Kanker als dreigende ziekte is aanwezig in veel gesprekken tussen en over vrienden, familie en collega’s.. En je hebt het al gelezen, waar het is misgegaan. ‘Bedank’ de suikerindustrie maar. Door middel van slimme marketing, misleiding, gebrekkige wetenschap en sterk lobbyen is de suikerindustrie erin geslaagd de aandacht van zichzelf af te leiden en vet, vooral verzadigd vet, de schuld voor onze slechte gezondheid te geven.

Want die dikke mensen, die epidemie van Obesitas moest toch een ándere oorzaak hebben..? We zijn er van A tot Z ingestonken. Vet door koolhydraten vervangen is de ergste voedingsblunder van de twintigste eeuw geweest en heeft geleid tot de torenhoge cijfers van chronische ziekte van nu. Maar gelukkig is het heel simpel te keren en is er dus een oplossing. Schrap al de geraffineerde en ‘snelle’ koolhydraten en neem goede vetten weer op in het voedingspatroon. Onder ‘snelle’ koolhydraten verstaan we voedsel waarin koolhydraten zitten waarvoor het lichaam moet ‘werken’. Voedsel goed verteren, waarbij de aanwezige suikers langzaam vrij komen.

Nieuw onderzoek wijst uit dat vetten essentiële voedingsstoffen zijn met belangrijke functies, en gebruikt kunnen worden om hartziekte, diabetes, kanker, alzheimer en vele andere chronische ziekten die zijn veroorzaakt of verergerd door de overconsumptie van geraffineerde koolhydraten, te helpen voorkomen of zelfs stop te zetten.

Vetrijke eetwijzen zijn niet schadelijk!
Als voedingsvet zo schadelijk was als ons is verteld, dan zou elke bevolking met een vetrijk voedingspatroon vreselijk te kampen hebben met chronische ziekte en hoge sterftecijfers. We kunnen deze hypothese gemakkelijk testen door te kijken naar de vele volkeren rond de wereld die al honderden, zelfs duizenden jaren op vetrijke voeding leven, en hun gezondheid onderzoeken.

Veel volkeren in de wereld zijn moderne voedingsmiddelen, suiker, geraffineerd meel en geraffineerde plantaardige oliën gaan gebruiken; allerlei soorten bewerkte voedingsmiddelen zijn nu overal ter wereld verkrijgbaar. Zelfs in afgelegen dorpen in Bolivia, Nepal, Ethiopië en elders zijn moderne bewerkte voedingsmiddelen heel normaal geworden. Maar in het niet al te verre verleden waren er rond de wereld volkeren die gedijden op traditionele vetrijke, van alle moderne bewerkte voedingsmiddelen verstoken eetwijzen. Deze mensen waren robuust en gezond, en hadden zelfs een levensverwachting die even hoog was als die van ons.

70% Van hun dagelijkse calorieën was afkomstig uit vet, en wel grotendeels verzadigd. Met zo’n grote hoeveelheid verzadigd vet en cholesterol zou je
denken dat deze mensen allemaal een hoog cholesterolniveau zouden hebben en aan diverse stadia van hartziekte zouden lijden. Maar dat was niet het geval, zolang ze hun traditionele vetrijke voedingspatroon behielden. Ze leden niet aan hoge cholesterol, hoge bloeddruk, atherosclerose of hartziekte, zoals je misschien zou verwachten.Bovendien waren diabetes, obesitas, kanker, tandbederf en andere moderne beschavingsziekten bij hen onbekend…

Hebben we nog meer aanleiding nodig om suiker links te laten liggen, om vervolgens het spoor te volgen van gezond vet..?! En deze weg te blijven bewandelen..!?

Een plaatje van een aantal jaren geleden. Jamie Oliver verkleed als acteur in zijn Engelse video over obesitas.Jamie Oliver’s gepassioneerde ‘drive’ om vooral kinderen te helpen gezond te gaan eten, komt ongetwijfeld voort uit zijn rol als jonge vader..!

© www.wanttoknow.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 26 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Willekeurige partner