Deep State-sancties mislukken: Rusland heeft 96% van zijn Amerikaanse schuldposities van de hand gedaan ten gunste van enorme goudreserves, China volgt dit voorbeeld

Moskou is doorgegaan met de verkoop van Amerikaanse schatkistpapier en heeft zijn voorraad alleen al in maart met 8,73 miljard dollar verlaagd, volgens de laatste gegevens van het Amerikaanse ministerie van Financiën. Het Russische bezit van Amerikaanse staatsschuld bedroeg in maart $ 3,8 miljard, vergeleken met $ 12,5 miljard een maand eerder, volgens RT.

Ter referentie: slechts drie jaar geleden bedroeg het bedrag aan Amerikaanse staatsobligaties in Rusland $ 105 miljard, wat bijna een drievoudige daling is in een relatief korte periode. Moskou heeft in die periode meer dan 96 procent van zijn deelnemingen geliquideerd. De langlopende Amerikaanse staatsobligaties van het land daalden met $ 928 miljoen, terwijl de kortlopende effecten met $ 7,8 miljard kelderden tot slechts $ 473 miljoen.

Momenteel blijft Japan de grootste staatsschuldhouder van de VS sinds juni 2019. Tokio hield in maart  Amerikaans schatkistpapier ter waarde van $ 1,27 biljoen, nadat het zijn investering met $ 3,4 miljard had verhoogd ten opzichte van een maand eerder. De op één na grootste buitenlandse houder van Amerikaans schatkistpapier, China, is doorgegaan met bescheiden bezuinigingen op Amerikaanse schulden, waardoor zijn portefeuille met $ 10,7 miljard is teruggebracht tot ongeveer $ 1 miljard.

Rusland was vroeger een van de belangrijkste houders van Amerikaanse staatsobligaties, maar sinds mei 2017 verlaagd het deze investering gestaag, in overeenstemming met zijn de-dollariseringsbeleid en als reactie op sancties van de Deep State. Het agressieve beleid van de Deep State, dat zelfs president Donald Trump zelf niet in bedwang kon houden, bezorgde de VS overal ter wereld een heleboel zeer krachtige vijanden.

Als een kwestie van staatsbeleid heeft Rusland ook zijn reserves gediversifieerd, de aankopen van edelmetalen tot recordniveaus verhoogd en de titel van ’s werelds meest toegewijde koper van goud verdiend. Het totale goudbezit van het land bedroeg in maart 73,9 miljoen troy ounces (2,298 ton) en is volgens de laatste gegevens van de Centrale Bank van Rusland ongeveer $ 120 miljard waard.

Bronnen:

Fort Russ

De goudreserves van het IMF eco

Redactie World Unity

© worldunity.me

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
vrijdag 18 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner