Demonstraties tegen coronamaatregelen in Nederland hard uit elkaar geslagen

De demonstratie tegen de coronamaatregelen van 24 januari, en eveneens de week ervoor, op het Museumplein in Amsterdam werd door de ME (Mobiele Eenheid of oproerpolitie) met geweld uit elkaar geslagen. De politie zette paarden, waterkanonnen en honden in. Beelden van het harde politieoptreden verspreidden zich als een lopend vuurtje. Heel wat getuigen maken melding van in burger geklede politie die met stenen gooit naar collega’s in uniform, om dan snel weg te vluchten in klaarstaande politiebusjes, om zo het gewelddadig optreden van de oproerpolitie te rechtvaardigen. 

De mainstream media beweren dat de betogers de confrontatie zochten met de politie en met stenen gooiden. Voormalig ondernemer Arie Paap (71), die alles van dichtbij meemaakte en zelf harde klappen kreeg, vertelt een heel ander verhaal. Volgens hem gooiden undercoveragenten, ook wel Romeo’s genoemd, met stenen om de charges te rechtvaardigen.

Toen hij aankwam bij het Museumplein zag hij overal ME. “Dat is zo intimiderend dat je niet met je demonstratie bezig bent, maar alleen maar kijkt naar de politiemacht om je heen. Je schrikt er gewoon van. Je bent helemaal van slag.”

Stenengooiers liepen naar politiebusjes

“Dit is van tevoren uitvoerig gepland,” stelt Paap. Hij zag op een gegeven moment enkele jongeren vooraan staan op het Museumplein, vlak bij de agenten. “Toen kwamen die troepen naar voren en wat zag ik? Achter die jongeren stonden mensen met bakstenen te gooien. Daarna liepen de stenengooiers naar de politiebusjes. Het waren dus de Romeo’s die het vuurtje aanwakkerden zodat de ME kon optreden.” “Ik heb gezien dat ze dat deden,” benadrukt Paap. “Dit was een vooropgezet plan.”

Burgemeester Halsema schreef dat de politie op het Museumplein geconfronteerd is met ‘onbegrip, tegenwerking, agressie en uiteindelijk geweld’. Ze zei bovendien ‘geschrokken’ te zijn van de beweringen op social media dat agenten in burger, de zogenoemde Romeo’s, rellen zouden hebben uitgelokt. De burgemeester sprak van ‘buitengewoon kwalijke complottheorieĂ«n’.

Eunice Lieveld was eveneens bij de demonstratie aanwezig en kreeg rake klappen. Ze verscheen met een grote bult op haar hoofd in beeld. Eunice werd met verwondingen aan haar hoofd, duim en been opgenomen in het ziekenhuis.

“Overal hoor ik dat er een groepje oproerkraaiers was dat de politie uitgedaagd heeft,” zegt ze in een video op Facebook. “Dat is absoluut niet waar.”

Zodra ze bij het Museumplein aankwam, werd ze naar eigen zeggen door de politie een bepaalde kant opgestuurd. Ze liep door tot Ă©Ă©n van de ME’ers riep: ‘Wegwezen!’ Ze vroeg waar ze dan naartoe moest want achter haar arriveerde op dat moment een bus vol politiehonden. Eunice besloot door te lopen waarna ‘opeens de pleuris uitbrak’. De politieagenten begonnen mensen te slaan en te duwen. Ze zegt dat er een agent in volle vaart op haar af kwam rennen die ‘met al zijn kracht vol op mijn hoofd sloeg’.

“Ik dacht dat ik in een hele foute Tarantino-film terechtgekomen was. Daarna hebben ze me helemaal ingesloten, me tegen de grond geknuppeld, ze hebben op mijn handen geslagen, zo erg dat Ă©Ă©n van mijn duimen gekneusd is. Toen ze daarmee klaar waren, hebben ze me omhoog getrokken en bleven ze duwen. Ik stond niet met een molotovcocktail voor ze, ik stond aan de zijlijn.”

“Wat er op het Museumplein gebeurd is gaat alle proporties te buiten. Er werd blind geslagen op man, vrouw, alles wat bewoog,” zegt ze. Eunice gaat aangifte doen. “Want onder elke andere omstandigheid op deze planeet had de persoon die mij dit aangedaan heeft op dit moment in de gevangenis gezeten wegens poging tot doodslag.”

De echte oproerkraaiers op het Museumplein waren volgens Eunice niet de mensen die stonden te demonstreren. “Ik heb een heleboel Romeo’s gezien die onrust zaaiden en die vervolgens met z’n allen in busjes stapten. Dat is wat ik gezien heb.”

Brief van huisarts

In een open brief aan de politie van Amsterdam en alle politieagenten in Nederland schrijft huisarts Els van Veen dat ze naar Amsterdam was gekomen om te demonstreren omdat ze zich erg bezorgd maakt over het schenden van onze grondrechten. De aanwezigheid van de vele politieagenten was voor haar intimiderend. “Langs alle randen van het Museumplein stond de ME met knuppels en schilden. Ik ben huilend naar hen toegelopen en vroeg waarom ze onschuldige burgers aanvielen. Ik kreeg geen antwoord, de agenten leken wel robots,” schrijft ze.

Ze had ook vernomen dat de politie Romeo’s inzet om geweld uit te lokken. “Ik heb daar inmiddels veel filmpjes van gezien. Ik ben verbijsterd dat dit gebeurt in Nederland. Ik ben bezorgd en bang,” aldus Van Veen.

Volgens de kranten waren er alleen ‘wappies’ en ‘relschoppers’. “Dat is niet waar,” benadrukt de huisarts. “Er waren overwegend bezorgde mensen, van alle leeftijden. Ik heb musici gesproken en andere artsen.”

“De premier noemde mensen zoals wij crimineel. Maar ik zie dat anders. Sinds 17 januari ben ik mijn vertrouwen in een rechtsstaat verloren. Als ik een politiewagen zie, word ik bang. Ik durf geen aangifte te doen, want dan weet de politie mijn adres. Mijn indruk is dat de regering de politie aanzet tot geweld. Ik ben ervan overtuigd dat veel agenten zich hier niet goed bij voelen.”

Ze verwijst die agenten naar de buitenparlementaire onderzoekscommissie corona, die hier te vinden is. “Het parlement functioneert niet meer,” klaagt Van Veen. “Zij heeft zich buitenspel gezet met de coronawet. Deze ‘afgetreden’ regering heeft nu bijna alle macht. De overheid en media houden elkaar in mijn beleving in een verstikkende greep. De werkelijkheid wordt opgeofferd aan het narratief, dat wij ‘samen moeten strijden tegen een virus’. In mijn ogen maakt de overheid samen met de media dit land kapot. Wij zijn bang voor elkaar gemaakt. Groepen mensen zijn tegen elkaar opgezet.”

De huisarts roept de politie van Amsterdam en de landelijke politie op te stoppen met het gebruiken van geweld tegen burgers. “Wij hebben het recht om onze mening kenbaar te maken. Wij hebben het recht om te demonstreren. U hebt de plicht om ons te beschermen in plaats van ons aan te vallen. Ik vraag u in de spiegel te kijken en uzelf af te vragen of u nog wel mee wilt werken aan geweld tegen de eigen bevolking.”

Rozenkransrevolutie

De situatie in Nederland en heel Europa begint stilaan te lijken op de dictatuur in corrupte bananenrepublieken zoals Wit-Rusland. Het is voorzegd dat Europa naar een dictatuur zou afglijden, niet meer gezien sinds de dagen van Hitler. Het ligt allemaal in het plan van de oprichting van een Nieuwe Wereldorde met een Ă©ne-wereldregering.

Puur demonstreren helpt hier niet meer. Wat men krijgt is een steeds hardere onderdrukking door het regime en de politie. Enkel bekering en bidden kan nog helpen.

Denken we maar aan de Rozenkransrevolutie in de Filipijnen in 1986. Zonder geweld, maar met veel gebed werden de harten van de soldaten week gemaakt (ze legden de wapens af en begonnen mee te bidden!), en werd uiteindelijk de corrupte regering weggebonjourd! Satan, het Kwaad, kan enkel met het wapen van gebed worden verslagen.

I Lost My Job Fighting For Democracy | by Vic Alcuaz | Ave ...

Bron: Ninefornews (1) (2) (3)

De redactie

 

© Eindtijdklok

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
vrijdag 29 maart 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers