Denemarken: Gedwongen integratie in de schoolkantine

Geen vrijheid van vereniging meer: Een school in een buitenwijk van Kopenhagen heeft de regel van “vaste zitplaatsen” in de kantine ingevoerd. Het is een manier om etnische en culturele vermenging te bevorderen, zeggen ze.

Onder de landen die door Brussel worden geprezen voor hun integratie van migranten staat Denemarken, net als de meeste Scandinavische landen, bovenaan de ranglijst. Maar hoewel de bevolking de laatste jaren moeite heeft gehad om de steeds terugkerende problemen in het gastland het hoofd te bieden, heeft een middelbare school in de buitenwijken van Kopenhagen het probleem meteen ‘aangepakt’.

 

Zoals het Deense dagblad Berlingske meldt, heeft het Greve Gymnasium het besluit genomen om zijn leerlingen die in de kantine eten, toegewezen plaatsen te geven, met als doel de interactie tussen Denen en immigranten te bevorderen.

Het is een uitzondering in Denemarken, waar één op de vijf leerlingen van niet-westerse afkomst is, schrijft Freewestmedia. De school merkte al snel dat de leerlingen het liefst hun eigen rasgenoten tijdens de maaltijd ontmoetten. De directie van het Greve Gymnasium kwam vervolgens in actie.

“We werken vanaf het begin aan diversiteit […] omdat we in het kader van de school geen etnisch verdeelde groepen willen. Dus we zetten naambordjes op de tafels”, zegt schooldirecteur Mette Trangbæk.

Reeds in januari meldde het establishment de neiging van leerlingen met een allochtone achtergrond om hun eigen soortgenoten te ontmoeten op lagere en middelbare scholen.

De groep- in plaats van individu-dynamiek werd door de school en de sociale omgeving als “schadelijk” beschouwd.

In 2016 werd een middelbare school in het bijzonder bekritiseerd omdat ze haar klassen had samengesteld op basis van de etnische afkomst van de leerlingen, waarbij het maximumpercentage buitenlandse leerlingen in de drie eerstejaars klassen tot 50 procent werd beperkt.

Rommel

© Fenixx

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
maandag 28 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Willekeurige partner