DENK-raadslid 020 Aysegul Kilic: fractievoorzitter Mourad Taimounti is vrouwonvriendelijk, intimiderend en denigrerend

Links de Amsterdamse DENK-fractievoorzitter Mourad Taimounti en rechts raadslid Aysegul Kilic. ANP EVERT ELZINGA

Het Amsterdamse DENK-raadslid Aysegul Kilic uit in een brief naar haar achterban forse beschuldigingen aan het adres van fractievoorzitter Mourad Taimounti. Hij zou zich vrouwonvriendelijk, intimiderend en denigrerend naar haar hebben gedragen. De brief is in handen van AT5.

Lees ook – DENK 020 fractievoorzitter noemt zichzelf ‘salafist’

“Het afgelopen anderhalf jaar was voor mij een emotionele rollercoaster”, zegt ze in een reactie tegen de lokale omroep. Ze is nog wel bij de partij aangesloten. Taimounti noemt de beschuldigingen ‘lariekoek’.

Zelf heeft ze intimiderend en denigrerend gedrag van Taimounti moeten incasseren, stelt ze. “De vrouwonvriendelijke gedragingen overschreden vaak de grenzen van fatsoensethiek.”

De politica meent dat DENK structureel te populistisch handelt. “Het tegen schenen schoppen en niet zoeken naar daadwerkelijke oplossingen. Omdat dit soort populistisch gedrag mensen uit elkaar drijft en tegenover elkaar zet, heb ik me daar voor zover dat in mijn vermogen lag tegen geageerd en heb ik die lijn niet gekozen.”

DENK bezet drie zetels in de Amsterdamse gemeenteraad.

 Het is echt waar: alleen met jouw hulp kan TPO.nl de komende jaren blijven bestaan. Neem daarom nueen abonnement op TPO+al vanaf 4 euro per maand. Daarmee zorg je ervoor dat TPO.nl voor altijd online blijft.

En je krijgt er heel wat voor terug: exclusieve artikelen van bekende auteurs, een site die helemaal vrij is van reclamebanners, de mogelijkheid tot reageren en toegang tot het volledige TPO+-archief.

Dankzij jouw abonnement worden er steeds meer uitstekende artikelen van uitstekende auteurs gepubliceerd en kan de TPO-redactie blijven werken aan een uniek journalistiek geluid online.

Neem nu direct een jaarabonnement op TPO+ en treed ook toe tot de TPO-elite.

TPO.nl, where the elite meet to read.

Steun TPO

 
Bas Paternotte

© www.tpo.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
Dinsdag 28 januari 2020